Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2021 16:13 - Топ 5 етерични масла за симптоми на астма
Автор: patriciq1111 Категория: Забавление   
Прочетен: 185 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 01.08.2021 16:14


  Топ 5 етерични масла за симптоми на астма

Опитвали ли сте някога да използвате етерични масла за астма? Астмата нарушава нормалните функции на дихателните пътища, достигащи до белите дробове, които ни позволяват да дишаме. Ако се борите с сим

image

Съдържание:
  • 5 етерични масла за астма
  • 1. Евкалиптово масло
  • 2. Масло от мента
  • 3. Масло от мащерка
  • 4. Джинджифилово масло
  • 5. Лавандулово масло
  • Как да използвате етерични масла за астма
  • Възможни странични ефекти и внимание
  • Заключителни мисли
  • Прочетете следващо: Рибено масло по време на бременност намалява риска от астма

image

Опитвали ли сте някога да използвате етерични масла за астма? Астмата нарушава нормалните функции на дихателните пътища, достигащи до белите дробове, които ни позволяват да дишаме. Ако се борите с симптоми на астма и търсите естествени алтернативи, за да подобрите начина, по който се чувствате, може да искате да помислите за етерични масла.

Според Американската фондация за астма и алергия астмата е по-честа при младите момчета, отколкото младите момичета, но по-често при възрастни жени, отколкото при възрастни мъже. (1) Когато се използват по подходящ начин, етеричните масла могат да бъдат наистина ефективна част от a естествен план за лечение на астма.

Предвид своите противовъзпалителни, спазмолитични, отхрачващи и анти-конгестивни свойства, масла като мента са били използвани при затруднено дишане при традиционна билкова медицина от векове и сега последните изследвания показват, че ментата не е единственото етерично масло, което може да ви помогне да дишате по-лесно! (2)

5 етерични масла за астма

Астмата и алергиите често вървят ръка за ръка, особено в случаите на алергична астма, която е астма, предизвикана от излагане на същите вещества, които предизвикват симптоми на алергия. Ето защо не е изненадващо, че между тях има доста припокривания етерични масла за алергии и етерични масла за астма. Какво е най-доброто етерично масло при астма?

1. Евкалиптово масло

Астматичният бронхит е, когато астмата и бронхит възникват едновременно. Ако търсите етерични масла за астматичен бронхит, евкалиптовото масло е чудесен избор.Евкалиптово масло е известен с това, че помага за отваряне на дихателните пътища, подобрявайки ограничаването на бронхите. Евкалиптът съдържа активния компонент цитронелал, който има обезболяващо и противовъзпалително действие. (3)

Хрипове могат да бъдат симптом на астма, при която комбинация от подуване, слуз и стягане на мускулите може да доведе до стесняване на дихателните пътища. Какво етерично масло е добро за хрипове? Евкалиптовото масло определено си струва да опитате! Научен преглед, публикуван през 2014 г., подчертава полезен компонент от евкалиптовото масло, известен като евкалиптол, който е известен със своята способност да намалява спазмите в дихателните пътища и да разрежда слузта, което го прави по-малко гъст, лепкав и проблематичен.

Известен също като 1,8-цинеол, евкалиптолът показва терапевтични ползи при възпалителни заболявания на дихателните пътища, включително астма и хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ), Като цяло прегледът заключава, че въз основа на антиоксидативните и противовъзпалителните свойства, демонстрирани в последните клинични изпитвания с евкалиптол, има доказателства за използването му като дългосрочна терапия за подобряване на контрола на астмата. (4)

Изследванията показват също, че вдишването на евкалиптово масло предизвиква студено усещане в носа, което спомага за подобряване на въздушния поток. (5) Говорете за страхотен естествен деконгестант!

2. Масло от мента

Ментата добра ли е при астма? Ментово масло определено е друг топ избор на етерични масла при затруднения с дишането. Със своя пречистващ и ободряващ аромат, ментовото масло често се използва за прочистване на белите дробове и отваряне на бронхиалните проходи.

Изследване, публикувано вЕвропейско списание за медицински изследвания предполага, че ментовото масло и неговият активен компонент L-ментол имат впечатляващи противовъзпалителни ефекти, които могат да се възползват от хронични възпалителни нарушения като бронхиална астма. (6)

Друго проучване върху животни, публикувано през 2010 г., демонстрира способността на ментовото масло да действа като релаксиращо спазмолитично средство, което е качество, което може да бъде особено полезно за често срещаните симптоми на астма като хрипове и кашлица. (7) Ето защо ментовото масло се смята за едно от най-добрите етерични масла за кашлица.

3. Масло от мащерка

Мащерката има мощни антисептични свойства, които могат да бъдат прочистващи за белите дробове за по-здрава дихателна функция. Ако сте някой с астма, борите се с допълнителен затруднение с дишането поради бронхит, маслото от мащерка наистина може да ви е полезно.

Това е едно от любимите ми етерични масла за бронхит, тъй като се знае, че е толкова успешен в унищожаването на всички видове бактерии, включително тези, които могат да заразят дихателните пътища. Масло от мащерка дори е доказано, че се бие устойчиви на антибиотици бактерии! (8)

4. Джинджифилово масло

Джинджифилът се използва от векове за лечение на респираторни заболявания.Етерично масло от джинджифилчесто се използва като естествено лекарство за астма, както и при настинки, кашлица и бронхит. Изследванията показват, че екстрактът от джинджифил инхибира свиването на дихателните пътища, което може да улесни дишането. (9)

Хиперреактивността на дихателните пътища и възпалението са две общи характеристики на астмата. Изследване, публикувано в Американски журнал за респираторна клетъчна и молекулярна биология установено, че джинджифилът и неговите активни компоненти причиняват значително и бързо отпускане на изолирана гладка мускулатура на дихателните пътища на човека. Изследователите заключават, че активните компоненти на джинджифиловото масло, включително гингерол, могат да осигурят „терапевтичен вариант“ за хора с респираторни заболявания като астма самостоятелно или в комбинация с други приети форми на лечение. (10)

5. Лавандулово масло

Астмата е известна с това, че се влошава, когато човек изпитва стрес или тревожност. Използването на успокояващо етерично масло като лавандула в комбинация с дълбоко дишане може да предложи известно облекчение. Маслото от лавандула е доста добре познато със своите релаксиращи, кармиативни и седативни ефекти, което е и причината да направи моя списък на първите седеммасла за безпокойство.

Бронхиалната астма включва бронхиално алергично възпаление с ремоделиране на дихателните пътища. Изследване върху животни, публикувано през 2014 г., показва как вдишването на етерично масло от лавандула може да потисне алергичното възпаление и да намали производството на лигавицата. Като цял




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: patriciq1111
Категория: Забавление
Прочетен: 12283850
Постинги: 8853
Коментари: 148
Гласове: 2529
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930