Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2021 15:47 - КратункOFFската икономика
Автор: blackpredator Категория: Забавление   
Прочетен: 2370 Коментари: 11 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


Нюанси в розово.
Това ни казват мекеретата на Радев от НСИ.
Получил 2009 13% от БВП брутен държавен дълг.
До 2020 почти го удвоил.

Това е "интелектуалният юмрук" на банкянската мисъл, пратил в нокдаун бъдещето на децата ни.. 

image



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. starforlife - Мога ли да те попитам опитът ти да поднесеш определена информация, която може и да подведе Читателя, подлежи ли на дискусия?
01.06.2021 16:53
И ако да, то би ли ми цитирал цифрите не като проценти, а като суми?
Цифрите за България и... Гърция да речем.

Ти си цитирал:
- Български дълг през 2009-та - 13,7% (дори не издребнявам, че 13,7% НЕ Е 13%) от БВП, през 2020-та - 25% (тук също дори не издребнявам, че 25% НЕ Е 27,4%)
- Гръцки дълг през 2009-та - 126,7%, през 2020-та - 205,6%

Приведи ги тези % и цитирай като суми, моля.
И не, не взех избирателноугодно ми (както вие постоянно правите) Гърция, която по логиката ВИ върви ли към фалит, м?
Взех я, защото имам нещо предвид при дискусията, която ти (и подобните ти) едва ли ще предприемеш, а ще пресечеш с дежурното ти "Абе, кратунко (или Гочо Тъпото - още по-показателно), какво да ти привеждам бе? Ти малък ли си да си ги приведеш?"
(Дори би допълнил накрая да речем "Тъпо, по тъпо, Гочо". Примерно.)


................................................................................................... StarForLife™ ·1763519~6.1-232·
цитирай
2. dobrodan - Хм.....интересно какво ли е намислил Стар ;) тоя път......
01.06.2021 18:14
Някой май се смееше и не вярваше, че бил умен......така ли беше:)?
Ще наминавам да погледна как се развива дискусията :) евентуално.
цитирай
3. kvg55 - blackpredator,
01.06.2021 18:27
Как ще го е удвоил? Той винаги твърди, че не е вземал заеми. А трябва да Му се вярва.
цитирай
4. notfun - имало и близки Кравари, които намазали )))
01.06.2021 18:45


БСП взе за ТРИНАДЕСЕТ месеца (13 бр.),
ОСЕМ (8 бр.) КРЕДИТА ЗА 16 500 000 000 (16,5 МИЛИАРДA) лева!

+ 1 МИЛИАРД КРЕДИТ ЗА АКТУАЛИЗАЦИЯ НА БЮДЖЕТА
цитирай
5. starforlife - ~
01.06.2021 19:14
~ 4. notfun
Това (кредитите на любимите им БеКаПе-та, както и какъв % от БВП тогава се явяват) също бихме дискутирали с ТРОЛЕЩИЯ домакин.
Но не това е най-големият автогол от тези, които сам си вкарва с този така изопачаващ обстоятелствата постинг.


~ 2. dobrodan
Знаеш ли кое е най-забавното при тъпите копелета?
Че (почти) никога не вдяват каква шапка им кроиш.



................................................................................................... StarForLife™ ·1763519~6.2-233·
цитирай
6. blackpredator - като чета,
01.06.2021 20:54
коментарите на умните копелета, явно съм в грешка
явно са в грешка и тъпите копелета, докарали го до 13%
цитирай
7. blackpredator - абе де го коментара Гоче? :o
02.06.2021 16:48
тъкмо със зор прочетох душевния ти онанизъм
суингването у главата ти, нема нищо общо със живота
аре остай компилацията от клишета за Добродана
и останалото луд орман
при мене не минава

летвата ти е далеч под тая на Бубка
и на Венци..

земи прочети за гравитацията
цитирай
8. starforlife - Добро утро бре.
02.06.2021 17:02
Както и бях сигурен - нулева готовност за дискусия от твоя страна.
Което естествено се очакваше, защото Венци Е ЕДИНСТВЕНИЯТ от "вашата черга", който води някакъв вид дискусия - на останалите поведението е типично тролско, а и повечето сте си тролове де.
Само да ти кажа, Пръц, че опитът ти в случая да видоизмениш... "смисъла" на цифри-те/процентите няма как са мине пред нормален и разсъждаващ човек, защото това какви заеми са взети от едно правителство (или въобще какъвто и да е обект) и колко са те като % от БВП в случая, принципно не е от значение.
Много по-важно е:
- За какво са използвани тези заеми
- Какво е постигнато или има реалистични прогнози да се постигне с тях
- Кой или по-скоро при какви условия са отпуснати; кой им е източника; при какви условия ще се връщат
- И прочее и прочее и прочее

Пример: Суверенитетът на България не може да бъде гарантиран ВСЕ ОЩЕ при настоящото състояние на отбраната ни. Това се касае основно що иде реч до обезпечаването на армията ни със съвременна, модерна и ефективна военна техника.
Няма как да не се работи активно в тази насока, а това изисква пари и то много, ама много пари, защото отбраната е едно от най-ресурсоемките пера в един бюджет.
И преди да кажеш, че например за покупката на прословутите F16, които така ви бодат в очите, а едно от най-важните и ефективни решения НЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО на Борисов, а на еди цял екип от ПРОФЕСИОНАЛИСТИ в тази област – областта на отбраната... Тоест, както И в случая с тези ти данни за заемите и % им спрямо БВП, в случая ти, а по принцип въобще, тролещите просто се опитвате да представяте нещата в угодна (само се чудя каква ви е угодата, изключвайки начесването на сърбела на езика) ви на непрофесионалните ви мнения светлина...
Та, преди да кажеш, че за въпросната не само наложителна, а и изисквана ни от НАТО, в който съюз пък само глупак не би смятал за правилно и прагматично да членуваме, не са вземани заеми, то да те приканя да се замислиш, че специално (примерно) за това може и да не са, но реално, за да може един бюджет да отговори на такива сериозни разходи и да продължи да има средства за други неща - евентуално са нужни пари отвън.

Ще го "опиша" като ОБИКНОВЕН, ПРОСТ, но крайно нагледен пример от моя личен живот:
Нашите например... По времето, за което така лелеете и копнеете... За ЕДИН ЦЯЛ ЖИВОТ... Бяха успели (СЪС ЗАЕМ ОТ ЛЕЛЯ МИ) да направят една къща на два етажа и да обзаведат КРИВО-ЛЯВО само единия.
Да, не кривя като вас нещата - абсолютно всяка година със сестра ми (и братовчедки) ходехме на море - същата тази леля ни водеше.
Няма да коментирам факта, че морето ни можеше и да е супер, но социално-битовата база беше смешна спрямо тази на "гнилия" Запад.
Не може да се каже, че живеехме зле, напротив – добре беше. Но определено не сме живеели и така, както би могло да бъде, ако бяхме като въпросния "гнил" Запад.
Живеехме добре ПО КРИТЕРИИТЕ НА ОНОВА ВРЕМЕ - това е важно да бъде подчертано.
Но повтарям: За 20-25 години, семейството ни беше успяло да постигне това и абсолютно нищо повече. И докато майка ми в по-новите времена на соца, от които имам осъзнати и ярки спомени, работеше за нормална заплата (120-130 лева - колкото един хладилник "Мраз", ама 120литров, без допълнителна камера, защото то реално други и нямаше де. Във времена, в които на Запад хладилниците - примерно - бяха по 260-300 литра и си изглеждаха почти като сегашните. Да не говорим, че да такъв хладилник се чакаше с месеци да се появи в магазинната мрежа, понеже плановата ви икономика беше толкова добра и несмешна спрямо самото си наименование планова)...
Но баща ми работеше за 320-340 лева, а това вече беше висока заплата.
Освен това, не може да си представиш колко работехме с него на "частни" начала.
И това е - 1 къща на 2 етажа... Стегнат криво-ляво ЗА УСЛОВИЯТА И РАЗБИРАНИЯТА, но смешен за западните, единият от двата. В малък град.
(Смешно спрямо Запада: Колкото и да ви се ще да го отречете поради комплексарската си същност някои, бях доста сериозен спортист и още тогава имах възможността да наблюдавам и сравнявам с въпросния Запад не само социална атмосфера, а и неща като психика и образованост, ако щете.)
При Новото време:
Не само с лични спестявания, и с кредити и то много, ама много сериозни, аз лично, успях да купя 1 апартамент и 1 къща в София + още една да построя от нулата.
Не включвам къщата ми в П-ще, която купих още преди 19-тата си годишнина.
И тези ми имоти са стегнати и обзаведени отвсякъде на съвременно ниво, ЗАПАДНО (хе хе хе), не само лишавайки се от нещо, а напротив – позволявайки си да живея повече от добре.
Например: Ежеодното море не само отпадна дори за година, а и вече ставаше на дестинации, за които по времето на изкецания ви соц дори не бяхме и чували.
Обикновено отивайки със западен личен автомобил, за какъвто по времето на соца ви не само не можехме и да си помислим, а за руските каруци се чакаше по 10-15 години и то предварително спонсорирайки идиотския им завод със сериозна за времето си БЕЗЛИХВЕНА вноска.
Появи се обаче и ежегодна зимна почивка и то отново в която точка на света решим.
Появиха се и куп други неща, които за не споменавам сега, при все, че те имат връзка с това как разсъждава човек И по отношение на такова нещо като заем/кредит.
(С това ни най-малко не искам да кажа, че съм почивал на кредит – да предупредя, защото знаем нивото и квартала ви и как неминуемо ще преиначите думите ми.)
Да, занимавам се с частен бизнес от 1995-та...
Да, когато работя И за друг като работодател спрямо мен - вече над 15 години го правя за заплата мнооого над средната за България...
Но, ако не рискувах И с кредити - я постигна и половината от това, което съм, я не.
...

На една система, каквато и да е тя, и е необходима енергия, за да функционира.
Един разсъждава явно като ВАС и да речем не би рискувал с кредити, за да е по-спокоен. (Така поне според мен оправдава МЪРЗЕЛА и СТРАХА си.)
И би кретал.
Друг разсъждава с по-голям размах и ако е напорист и упорит...
Трудолюбив и далновиден...
Трезво разсъждаващ, умен, прагматичен, отворен за Новото…
(Тук си спомнете си "разговорът" ми с Венци за airbnb, за която система той дори не беше и чувал, а отдава уж отличен имот под наем и мен тогава ме удиви при положение не това, че той е икономист, а че децата му работят по западен образец и за Запада. И не само ме удиви, а си направих и изводи.)
Ако просто човек (или държава) не е съвременен такъв, учещ се от успяващите нации, а не отричащ очеизвадните им успехи, валидиращи това, че похватите им са работещи и ефективни… Защото видяхме, че ВАШИТЕ, социалистическите (тоест, тоталитарни) НЕ СА и НЕ РАБОТЯТ...
ТО НЯМА КАК ТАКЪВ ЧОВЕК (ДЪРЖАВА) ДА НЕ УСПЕЕ!
Просто няма как!
Няма как да мислим като прошляци и да не изградим катун, а не... Елисей (ха ха ха)
И понеже не сме богата отвсякъде държава като Русия например...
Която при всичките си огромни, несметни богатства за каквото и да се сетиш...
СЪЩО РАЗЧИТА НА ЗАПАДНИ ИНВЕСТИЦИИ - тоест, пари...
Да очакваме, че бедна България може да постигне нещо без енергия – тоест заеми и прочее - е нЕма как да стане.
Въпросът е тези заеми да се инвестират правилно, далновидно, рационално.
И смятам, Пръц, че хората във властта от доста време насам... Които НЕ СА поне толкова открито свързани с разните ви БеКаПе-та... Си разбират от работата поне мнооооого повече от теб и мен, от Венци и Икокото, от блогъра Сульо и Интернет паланкаджията Пульо.
Защото казах:
Вашият начин... Вашите методи... Вашето "можене"... Ги видяхме!
ТЕ СЪЩО БЯХА НА БАЗАТА НА ЗАЕМИ!
НО ДОВЕДОХА ДО ТОВА, ДЪРЖАВАТА ПРАКТИЧЕСКИ ДА ФАЛИРА (и то не веднъж) И РЕАЛНО ТОЧНО ЗАТОВА ДА СЕ СГРОМОЛЯСА ИЗКЕЦАНИЯ ВИ СОЦ.
ДА СЕ КГРОМОЛЯСА ПОВСЕМЕСТНО, ПО ЦЯЛ СВЯТ.
Така, че - хайде малко себерефлексия бре, джанъм.
Оставете Новите хора (при вас имаше "бивши хора", фашаги с фашагите) да си вършат работата.

Ти, Пръц, си гледай каквато ти е там твоята - за мениджър и лидер явно, уви, не ставаш.

И, Пръц, ама ни най-малко нямаше така да дискутирам с теб!
Да повторя: НИ НАЙ-МАЛКО НЯМАШЕ ТАКА ДА ДИСКУТИРАМ.
Щях да говоря от позицията на цифрите и конкретните резултати - постигнати или прогнозни - а не да хвърлям като теб просто едни цифри, извадени от контекста и с опит да бъде вменено нещо, което те ни най-малко не определят.
Спокойно, България ВЕЧЕ няма да фалира.
Не и по този път и не и с такива примери за подражание каквито вече има и харесва българинът и по който път смята за правилно да върви, защото се е доказал като правилен и ефективен в исторически и световен мащаб.


................................................................................................... StarForLife™ ·1763519~6.3-234·
цитирай
9. blackpredator - ааааа,
02.06.2021 17:07
дубре
цитирай
10. анонимен - Хи хи хи
02.06.2021 19:45
Адаша захапа яко:)
цитирай
11. blackpredator - куку
02.06.2021 21:24
куку
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: blackpredator
Категория: Забавление
Прочетен: 6912603
Постинги: 1449
Коментари: 18253
Гласове: 25298
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031