Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2020 12:04 - За някои "българи"
Автор: blackpredator Категория: Забавление   
Прочетен: 3707 Коментари: 20 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

          Чета поредното кратунковско послание за долната продажна Раша.
          Порових се из нета и воала и аз да цитирам Маркс:

          Карл Маркс до Фридрих Енгелс, писмо от 1865:
         „Българите сами са се охарактеризирали в своите народни песни, събрани неотдавна от един французин и публикувани в Париж. Голямо място в тези песни заемат пожарите. Гори къщата, изгаря младата жена, защото мъжът й предпочита да спаси вместо нея черната си кобила. В друга песен млада жена спасява украшенията си и оставя да изгори в огъня малкото си детенце. Ако по някакво изключение се извършва някаква благородна, смела постъпка, тя всеки път се извършва от турчин. При кой народ по света Вие ще срещнете такова свинство?"

          Тук да се съглася с Маркс.
          Става въпрос за фолклор на рязани кратунковци.
          КириакГетюфците, за които , в „Стратегическа дълбочина” Давутоглу пише

          "Кратунковските малцинства, останали в наследство от османската държава, са фундамента на политическото влияние на Турция на Балканите...Двете пъростепенни цели на балканската политика на Турция в кратковременен и средносрочен аспект...е разтварянето на защитен чадър над етническите малцинства в региона...., който да неутрализира руския фактор”.."

          Те така, с неутрализаторите на руския фактор в блога



Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vencivaleri1951 - Маркс определено е против българите, а и като цяло от политиката
06.03.2020 13:37
на Русия на Балканите и Кавказ. Определено е на страната на Османската империя като сдържащ фактор против Русия. Взаимно да си пускат кръв, а с това да и да са зависими от Запада. Въобще,,гочетата ,,/ аз под гочета разбирам последователите на
Гочев историка, или по правилно- Ивайлото на Българската история/ пренаписват историята ни не от факти, а от личното мнение , или разказ на някого, пък бил той велик автор, философ, или будно овчарче.
Така ще напишат за курварлъка на Маркс и ,Енгелс , но не и за променилото света тяхно творчество, за Байрон, Адамс, че са спали съответно със сестра и майка, но за поезията на единия и ,,Богатството на народите,, ни гу гу...
Поискали от Коларов предговор, написал го .И друго по поръчка е писал. Човешкият грях към Романови от страна на болшевиките е огромен. Пиша човешкия, защото държавнически погледнато не са имали изход. Да ама държавникът търси и човешко оправдание за постъпките си и най лесното е да сатанизираш жертвите си. Борис първи избива болярите със семействата, слугите, добитъка, крепостните и отива в манастир. Поема грехът сам. Болшевиките дълго крият трагедията с Романови , но това не може да се скрие и се говори. И започва публично отрицание на династията. Иначе как да оправдаеш затриването по подобен начин на династия дала толкова много на Русия и балканските народи в частност.
Нямат отговорността да кажат, че жертвата, престъплението е било нужно , за да се спре гражданската война. Докато има цар или наследник, клетвата е валидна.
Това е смисълът на книжката, чийто предговор Гетьо е цитирал
цитирай
2. getmans1 - Фридрих Енгелс изказва мнението, ...
06.03.2020 14:42
Фридрих Енгелс изказва мнението, че чехи, словени, хървати, сърби, украинци, румънци и българи са народи без история - противоположно на революционните народи, като германци, поляци и маджари (унгарци). „Българите сами са се охарактеризирали в своите народни песни, събрани неотдавна от един французин и публикувани в Париж. Голямо място в тези песни заемат пожарите. Гори къщата, изгаря младата жена, защото мъжът й предпочита да спаси вместо нея черната си кобила. В друга песен млада жена спасява украшенията си и оставя да изгори в огъня малкото си детенце. Ако по някакво изключение се извършва някаква благородна, смела постъпка, тя всеки път се извършва от турчин. При кой народ по света Вие ще срещнете такова свинство?

Впрочем, ако разгледате подробната лингвистична карта на тази местност (например, в гореспомената книга на Шафарик или съставената от Киперт през 1867 г. карта на Австрия и долнодунавските страни), Вие ще се убедите, че работата с освобождението на тези балкански славяни съвсем не стои така просто и че с изключение на сръбската област, цялата територия е обсипана с турски колонии и окръжена от гръцкото крайбрежие, без да споменаваме това, че Салоники е град на испански евреи. Наистина, добродетелните българи бързо очистват сега България и Източна Румелия от турците, убиват ги, гонят ги и палят жилищата им. Ако турците действаха по същия начин, вместо да разширяват самоуправлението на българите и да намаляват данъците им в сравнение с тези, които плащат сега, българският въпрос вече нямаше да съществува” (Откъс от писмо на Фридрих Енгелс до Едуард Бернщайн от 22, 25 февруари 1882 година, посветен на Русия и освобождението на България - Откъсът от писмото на Енгелс е публикуван за първи път в списание “Mouvement Socialiste”, (Paris, № 45, 1 ноември 1900 г.) в статията на Бернщайн “Непубликувани писма на Ф. Енгелс за социалната политика”.
цитирай
3. blackpredator - Венци,
06.03.2020 14:56
тия прословутите “Авантюрите на руския царизъм в България”
нашите новоизлюпени марксисти в блога, ни преди са чували,
ни са чели въпросното творение

иначе щяха да са чели доклада на посланика Нелидов от 10 юли/23 юни 1886 г. там, вместо да пишат простотии:
.."да обясним на българския народ и на вождовете на опозицията, че като запазваме неизменното си съчувствие към съдбините на българското племе от времето на румелийския преврат, ние трябва да се отнасяме към тях с по-голяма от предишната предпазливост и по никакъв начин не можем да вземаме дейно участие в развитието им, докато начело на този край стоят княз и правителство, враждебни нам; но, че НИЕ НЕ ЖЕЛАЕМ също да се намесваме във вътрешните работи, да поддържаме една или друга партия и да подпомагаме преврати в един или друг смисъл. Това е работа на самите българи, ако те осъзнават в каква посока ги влекат собствените им интереси;"

"НИЕ НЕ ЖЕЛАЕМ също да се намесваме във вътрешните работи"
Нелидов, не Херо Мустафа
щото и тогава е имало партии с ГетюФци марксисти
иначе, марксистите-кратунковци тука, са по-скоро комедианти,
като братя Маркс
ей марксиста от Хисаря ми е турил четири минуса
засега
на мене туй ми е "Капиталът":)))
цитирай
4. getmans1 - Опаа, забравил съм за ти перна един ...
06.03.2020 14:56
Опаа, забравил съм за ти перна един кръстат ... все пак положил си някъв труд

Иначе много поздрави на ВВ1951, ... ТО всичко знае даже и това което не е чело ... „Това е смисълът на книжката, чийто предговор Гетьо е цитирал„
цитирай
5. blackpredator - Гетьо,
06.03.2020 15:01
стига пасе като баба Мерудия трева от нета
както писах по-горе, земи прочети въпросното творение
осмисли, анализирай и тогава пиши постинги
и при мен и в твоя постинг, преразказ
ала матура седмокласник
ей, питай баба Циклостила за синтез :)
цитирай
6. getmans1 - № 8. Депеша[13] от дипломатическия ...
06.03.2020 15:04
№ 8.
Депеша[13] от дипломатическия агент в София до министъра на външните работи Гирс


17/5 април 1886 г.

Милостиви господине Николай Карлович,

Имах честта да получа строго секретната инструкция на ваше превъзходителство от (2 април) 21 миналия март под №55[14], с която Вие благоволявате да ми наредите да предоставям на г.г. Бурмов, Цанков и Балабанов по 40 хиляди франка в година от българския окупационен фонд, започвайки от (13) 1 януари т.г., за издаване на вестник с цел разясняване сред българите на истинските им интереси и агитация сред народа в същия смисъл и няма да пропусна точно да се съобразявам със заповедите на Ваше Високопревъзходителство да взема всички мерки тази помощ строго да се пази в тайна.

Следвайки съдържащото се в упоменатата инструкция указание, аз привлякох специалното внимание на тримата български дейци върху това, че вестникът, който основават те, не трябва да се отклонява от възгледите на императорското правителство върху сегашното положение на нещата в България и бъдещето на тази страна и не трябва да се превърне в проводник на изключително партийни интереси, които биха били несъвместими с нашите цели. Няма да пропусна да употребя всичките си усилия за наблюдаване вестникът да остане верен на предначертаната му задача.

Като гаранция, че тези три лица в дейността си ще се придържат строго към посока, съвпадаща с възгледите на императорското правителство
цитирай
7. blackpredator - е, Гетьо,
06.03.2020 15:34
тогава е нямало фондации
иначе 1:1 "Русия за България" и "Америка за България"
справка за финансирането в нета
е, има малка разлика
"Русия за България" спонсорира вестници
"Америка за България" освен вестници, спонсорира и съдебната система
ей затова напиши постинг, та да ти кажа браво
цитирай
8. theeconomist - .
06.03.2020 18:05
На врътльовците, кога им изнася, Благоев, Коларов, Кирков - тесни социал - революционери, комуняги, сатрапи, терористи и т.н. , кога им изнася политици отразили реално антируските позиции.
Маркс и Енгелс - комунистически призраци на еврейски богаташи безделници, а иначе адепти на адекватните оценки за политическото положени е в Отоманията....

Тия не се гледат в огледалото, щото то не отразява нищо!
цитирай
9. kvg55 - blackpredator,
06.03.2020 18:08
След ограничаването на Революцията от 1848 година само до буржоазни промени и особено след погрома на Парижката комуна Маркс и Енгелс смятат, че Руската империя остава полето на бъдещата пролетарска революция.
цитирай
10. get - До илитерата 3. blackpredator - Добивам чувството, че не чета изказвания от Маркс - а от ... ?
06.03.2020 19:30
blackpredator написа:
тия прословутите “Авантюрите на руския царизъм в България”
нашите новоизлюпени марксисти в блога, ни преди са чували,
ни са чели въпросното творение

...


... а нещо от комедиите на Marx Brothers ... или ако ползвам изказване на един от тях?

- Намирам посещенията (си) в блога на "blackpredator" за много полезни. Когато попадна на него, предпочитам да отида в съседната стая и прочета някоя добра книга :))) !
цитирай
11. blackpredator - еми Икономисте,
06.03.2020 21:21
след 30 години лоботомия,
това е резултата
цитирай
12. blackpredator - може Вакеро,
06.03.2020 21:22
не съм чел
цитирай
13. blackpredator - Ушев,
06.03.2020 21:23
ко каза?
цитирай
14. getmans1 - ДО ... 7. blackpredator - е, Гетьо, 15:34
06.03.2020 21:23
blackpredator написа:
тогава е нямало фондации
иначе 1:1 "Русия за България" и "Америка за България"
справка за финансирането в нета
е, има малка разлика
"Русия за България" спонсорира вестници
"Америка за България" освен вестници, спонсорира и съдебната система
ей затова напиши постинг, та да ти кажа браво


... Къса памет, аверче ... и за двете съм писал, за едната и годишен план на дейноста, отчети, снимки на отговорници по отдели с персоналните им мейли и адреси на офиси ... за другите два адреса на П.К. някакви апартаментчета и сайтове неоновявани с години.

Всички сме виждали физиомутрите на преминали обучение в САЩ магистрати - няма скрито покрито.
... можеш да разбереш какво ще направят за децата в твоя град и всичките им мероприятия не само от пресата а и от НЕТ-а предвдарително ... за другите ако се чуе нещо ще е пост-фактум в най-добрият случай ...
цитирай
15. blackpredator - Полигоре,
06.03.2020 21:25
като се върне НАТО баняконтингента от Афганистан,
зорлем ще те окъпе
цитирай
16. blackpredator - Гетьо, ти ме шашна
06.03.2020 21:41
дай линк към туй обществено геройство :)
и не ми спами с цитати, ей
цитирай
17. getmans1 - дай линк към туй обществено геро...
06.03.2020 22:28
blackpredator написа:
дай линк към туй обществено геройство :)
и не ми спами с цитати, ей


... Моите постинги са налични до един - търси си ги ... и ще ги намериш

Колкото до „спама„ грешиш - отговори са ... прочети ги бее ... нищо, че не са клюки и злостсловия ... А, пък и КОМ.2 ПОКАЗВА ГРЕШКАТА ТИ В ТВОЯ, ТВОЯ ПОСТИНГ
цитирай
18. анонимен - .
07.03.2020 11:23
няма по-убедетелен аргумент за читателите ти от това да триеш различното мнение.;)
и да не забравиш за ПолЮгор.Хисарския,ве.и дЪ сЪ иСкъпе.
смехът вече е колективен,ни знайш ли?
цитирай
19. blackpredator - дубре
07.03.2020 17:44
ПолЮвналиев
цитирай
20. анонимен - ЪХЪХЪ.ногу шъ е дубре за теб.дън ти са смеят сички.
07.03.2020 22:02
blackpredator написа:
дубре

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: blackpredator
Категория: Забавление
Прочетен: 6913786
Постинги: 1450
Коментари: 18257
Гласове: 25301
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031