Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2022 19:05 - Зеленски в капана на Москва и Вашингтон
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 2010 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 29.11.2022 19:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Зеленски в капана на Москва и Вашингтон

от Тиери Мейсан

Развитието на баланса на силите на украинското бойно поле и трагичният епизод на Г-20 в Бали бележат обрат в ситуацията. Ако Западът все още вярва, че скоро ще победи Москва, САЩ вече са започнали тайни преговори с Русия. Те се готвят да пуснат Украйна и да хвърлят вината единствено върху Володимир Зеленски. Както в Афганистан, пробуждането ще бъде брутално.

МРЕЖА ВОЛТЕР ПАРИЖ (ФРАНЦИЯ) | 22 НОЕМВРИ 2022 Г

  image

Обръщение на украинския президент към Г-20.

Разговарях с един непредубеден лидер на Европейския парламент в Брюксел преди десет дни и го слушах да ми казва, че украинският конфликт със сигурност е сложен, но че най-очевидното нещо е, че Русия е нахлула в тази страна. Отговорих, като отбелязах, че международното право задължава Германия, Франция и Русия да изпълнят резолюция 2202, което само Москва направи. Продължих, като му напомнях за отговорността за защита на населението в случай на провал на собственото им правителство. Той ме прекъсна и ме попита: „Ако моето правителство се оплаква от съдбата на своите граждани в Русия и атакува тази страна, ще намерите ли това за нормално? Да“, казах аз, „ако имате резолюция на Съвета за сигурност. Имате ли един? » Объркан, той смени темата. Три пъти го попитах дали можем да говорим за украинския "

Въпросът за отговорността за защита трябваше да бъде нюансиран. Този принцип не допуска война, а полицейска операция, провеждана с военни средства. Ето защо Кремъл внимава да не нарича този конфликт „война“, а „специална военна операция“. И двата термина се отнасят до едни и същи факти, но "специалната военна операция" ограничава конфликта. Още с навлизането на войските му в Украйна руският президент Владимир Путин даде да се разбере, че няма намерение да анексира тази територия, а само да освободи хората, преследвани от украинските „нацисти“. В предишна дълга статия посочих, че ако изразът "нацисти" е правилен в исторически смисъл, той не съответства на начина, по който тези хора се наричат. Те използват израза: "

Фактът, че международното право дава предимство на Русия, не означава, че тя има празен чек. Всеки трябва да критикува начина, по който прилага закона. Западняците все още намират Русия за „азиатска“, „дива“ и „брутална“, въпреки че самите те са били много по-разрушителни в много случаи.

ОБРЪЩАНЕ НА СИТУАЦИЯТА

Сега, след като руската и западната гледна точка са изяснени, става ясно, че няколко събития са предизвикали промяна на Запада.

 Навлизаме в зимата, един суров сезон в Централна Европа. Руското население е наясно още от Наполеоновото нашествие, че не може да защити толкова голяма държава. Затова те се научиха да използват необятността на своята територия и сезоните, за да победят нападателите си. През зимата предната част е замръзнала за няколко месеца. Всички виждат, че противно на приказките, че руснаците са победени, руската армия е освободила Донбас и част от Новорусия.

 Преди да падне зимата, Кремъл изтегля освободеното население, живеещо на север от Днепър, а след това изтегля армията си, изоставяйки частта от Кершон, разположена на северния бряг на Днепър. За първи път естествена граница, река Днепър, бележи граница между териториите, контролирани от Киев, и тези, контролирани от Москва. По време на междувоенния период обаче липсата на естествени граници свали всички последователни сили в Украйна. Сега Русия е в състояние да се задържи.

 От началото на конфликта Украйна можеше да разчита на неограничена помощ от САЩ и техните съюзници. Междинните избори в САЩ обаче отстраниха мнозинството от администрацията на Байдън в Камарата на представителите. Оттук нататък подкрепата на Вашингтон ще бъде ограничена. По подобен начин Европейският съюз също намира своите граници. Населението му не разбира поскъпването на енергията, затварянето на някои фабрики и невъзможността за нормално отопление.

 И накрая, в някои кръгове на властта, след като се възхитиха на таланта на актьора Володимир Зеленски като комуникатор, те започват да се чудят на слуховете за внезапното му богатство. За осем месеца война той стана милиардер. Вменението е непроверимо, но скандалът с документите на Пандора (2021 г.) го прави достоверно. Необходимо ли е да кървите четирите вени, за да не пристигат даренията в Украйна, а да изчезват в офшорки?

Англосаксонците (т.е. Лондон и Вашингтон) искаха да превърнат G20 в Бали в антируска среща на върха. Те първо лобираха Москва да бъде изключена от Групата, както успяха да направят на Г-8. Но ако Русия отсъстваше, Китай, най-големият износител в света, нямаше да дойде. Така че французинът Еманюел Макрон беше отговорен за убеждаването на другите гости да подпишат кървава декларация срещу Русия. В продължение на два дни западните информационни агенции уверяваха, че въпросът е в чантата. Но в крайна сметка финалното изявление, макар и обобщаващо западната гледна точка, затвори дебата със следните думи: „Имаше други гледни точки и различни оценки на ситуацията и санкциите. Признавайки, че Г-20 не е форумът за разрешаване на проблеми със сигурността, знаем, че проблемите със сигурността могат да имат значителни последици за световната икономика. » С други думи, за първи път Западът не успя да наложи светогледа си на останалата част от планетата.

КАПАНЪТ

Още по-лошо: Западът наложи видеонамеса на Володимир Зеленски, както направиха на 24 август и 27 септември в Съвета за сигурност на ООН. Въпреки това, докато Русия напразно се опитваше да му се противопостави през септември в Ню Йорк, тя го прие през ноември в Бали. В Съвета за сигурност председателстващата Франция наруши процедурния правилник да даде думата на държавен глава чрез видео. Напротив, на Г-20 Индонезия заемаше абсолютно неутрална позиция и едва ли щеше да приеме да му даде думата без руско разрешение. Това очевидно беше капан. Президентът Зеленски, който не знае как работят тези органи, падна в него.

След като окарикатури действията на Москва, той призова за изключването й от... "Г-19". G19 ". С други думи, малкият украинец даде заповед от името на англосаксонците на държавните глави, министър-председателите и външните министри на 20-те най-големи световни сили и не беше чут. В действителност спорът между тези лидери не беше за Украйна, а за това дали да се подчиним или не на американския световен ред Всички латиноамерикански, африкански и четирима азиатски участници казаха, че тази доминация е приключила, че светът вече е многополюсен.

Сигурно западняците са усетили как земята се тресе под краката им. Те не бяха единствените. Владимир Зеленски за първи път видя, че неговите спонсори, досега абсолютни господари на света, го подвеждат без колебание, за да запазят позицията си още известно време.
Вероятно Вашингтон е бил в съюз с Москва. Съединените щати осъзнават, че нещата се обръщат срещу тях в глобален мащаб. Тя няма да се колебае да обвини украинския режим. Уилям Бърнс, директор на ЦРУ, вече се срещна със Сергей Наричкин, директор на SVR, в Турция. Тези срещи следват тези на Джейк Съливан, съветник по националната сигурност на САЩ, с няколко руски официални лица. Вашингтон обаче няма за какво да преговаря в Украйна. Два месеца преди конфликта в Украйна обясних, че сърцевината на проблема няма нищо общо с тази страна, нито с НАТО. По същество става въпрос за края на еднополюсния свят.

Така че не е изненадващо, че няколко дни след шамара на Г-20, Владимир Зеленски противоречи на американските си спонсори за първи път публично. Той обвини Русия, че е изстреляла ракета срещу Полша и потвърди думите си, когато Пентагонът посочи, че не е прав, това е украинска противоракета. Идеята за него. трябваше да продължи да действа в съответствие с Варшавския договор, сключен на 22 април 1920 г. от интегралните националисти на Симон Петлюра с режима на Пилсудски; да тласне Полша да започне война срещу Русия. Това беше вторият път, когато Уошингтън звънна в ушите му. Той не го чу.

Вероятно тези противоречия вече няма да се проявяват публично. Западните позиции ще се смекчат. Украйна е предупредена: през следващите месеци ще трябва да преговаря с Русия. Президентът Зеленски може да планира бягството си сега, защото натъртените му сънародници няма да му простят, че ги е измамил.

  Тиери Мейсан   Превод
Роджър Лагасе



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. morskipesni - Бе пухнете го с по-едър чук тоя,
29.11.2022 19:20
между зъркелите и рогата. Веднага ще настъпи мир.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39752176
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031