Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2022 10:55 - ЗА ЖИВОТА НА ДУХА НИ В СФЕРАТА НА ЗОДИАКА
Автор: ivankakirova Категория: Други   
Прочетен: 1000 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ЗА ЖИВОТА НА ДУХА НИ В СФЕРАТА НА ЗОДИАКА

 

 “”Има едно много красиво изказване на Кант: ”Има две неща, които са направили особено дълбоко впечатление върху мен – звездните небеса над мен и моралният закон вътре в мен”, и особено впечатляващо е, когато ние осъзнаем, че и двата закона са всъщност един и същи. Между смърт и ново раждане ние сме разпрострени над звездните области и по време на нашия живот във физическо тяло енергиите, които сме събрали, действат в нас като морални импулси””.

                    Д-р Рудолф Щайнер

 

          След живота ни на последната външна планета Сатурн се задействат центробежните сили, които ни тласкат все по-нагоре,  ние излизаме извън Слънчевата система и достигаме до Зодиака и до неподвижните звезди, където живеем сред най-висшите  Йерархии от Духовни Същества. Докато се разширяваме в необятното пространство на Космоса ние поемаме огромните енергии от звездите и донасяме в душата си морални сили за следващото си прераждане.

          Целият Космос работи в нас, ние носим в себе си целият Космос в умален вид, огледален образ на звездното небе.

          Тук ние живеем във Вселената максимално разширени колкото сфера на космическо тяло и извличаме сили от Духовните Същества на всичките небесни сфери. Те са резервоар на енергии за всичките ни духовни тела  в бъдещото прераждане. В земния си живот от Земята получаваме сили само да поддържаме и възстановяваме физическото тяло, храм на Аза ни.

          Сега влизаме в сферата на Зодиака, т.нар. в древността “Животински кръг” и извън него всред неподвижните звезди.

          Тук се извършва работата върху първичния духовен зародиш на човешката глава чрез влиянията изливащи се от безкрайността на звездните светове. Човешката глава с форма на купол е отражение на небесния свод. Зародишът на мозъка и  на цялото енергийно физическо тяло се изграждат от космически енергии. Мозъкът изглежда като звездно небе с гънките и центровете си – огледален образ на звездите. Цялата мозъчна структура е отпечатък на звездните небеса. Много голяма тайна крие нашият мозък. Затова никакъв робот, или най-сложната електронна структура, като изкуствен интелект, която учените се опитват да създадат днес, никога не може да бъде постигната. Това остава в сферата на фантастиката, но не и на истината.

 Духовните Същества и сили от дванайсетте съзвездия на Зодиака, заедно със самия Духовен зародиш, според неговата Карма  /Съдба/, създават различните части на енергийната конструкция на физическото тяло. То е дванайсетократно творение както са и дванайсет  Зодиакалните съзвездия. Така се оформя Духовният зародиш на бъдещото ни физическо тяло.

 Най-напред работим върху бъдещата глава със звездните Същества и сили на зодията Овен, въплъщавайки целият Космос, какъвто се вижда от Овена. Йерархиите на Телеца ни помагат да оформим свръхсетивните качества на ларинкса, обусловени от звучащата музика и говор от Марс. В съдбата ни е отпечатана всяка лъжа, която сме произнасяли на Земята и сега звучи духовно от Марс, за да се отпечата в ларинкса. Няма “благородна лъжа”, всяка лъжа се отразява в устройството на бъдещото ни тяло. В зодия Близнаци се изработват  раменете, ръцете, китките, белите дробове и двустранната симетрия на тялото. В зодията Рак се изгражда гръдния кош, гърдите и стомаха. В зодия Лъв се конструира сърцето в хармония с това, което разкриват Съществата на Слънцето за искреността на нашите чувства. Дева ни сътворява коремните органи. Везни изграждат хълбоците и бъбреците. Създаване на размножителните органи се извършва от звездите на Скорпион.  Стрелецът  - неговите сили изработват бедрата. Коленете са свързани с Козирог. Подбедриците се сътворяват от Водолей. Стъпалата са творение на Риби.

И така зародишът на нашето дванайсеткратно физическо тяло е велика творба на Духовните Същества и сили  на звездите от целия Зодиак. Често, в бъдещия земен живот, според Кармата /Съдбата/ се явяват ненадейно болести именно в тази част от тялото ни, която е свързана със съответната Зодия, под която сме родени. Разбира се не винаги е така, може да се появят болести и без кармична обремененост. Но все пак добре е да знаем мястото, в което сме уязвими. Например, ако сме зодия Везни трябва да внимаваме за бъбреците си и да сме по-предпазливи с начин на хранене и простудни болести свързани с краката. Понякога те могат да причинят бъбречни заболявания.

Така в това изграждане нашият духовен зародиш за бъдещото ни тяло е огромен, сътворен от цялата Вселена. Включени са  кармичните влияния от миналия ни живот – добри и лоши, които са вписани по пътя ни нагоре в сферите на планетите и резонират в изграждане  на новороденото ни  земно тяло. Записаните добри дела и постъпки са в основата на създаване на здраво, жизнено тяло.

Има три звездни области отвъд Зодиака, където е източникът на първопричините и се създават импулсите на всички прототипи.

В предишна статия разгледахме прототипите, и че те са Духовни същества, които възприемат безброй форми. На Марсовата сфера са прототипите на всичко, което е физическо. В жизнените потоци на Юпитер се намират прототипи на всякакъв вид живот, на всичко живо, етерният течащ живот в хармонично единство -  жизнен, етерен свят. На Сатурн са прототипите на душевни изживявания или образувания – чувства, страсти, нагони и пр. - душевен /астрален/свят.

Отвъд външните планети, при неподвижните звезди са прототипите на човешкото творчество. Всичко сътворено от човешкия Дух на Земята е проявление на първоизточника на творческите енергии. Всички открития, изобретения, произведения на изкуството, писменото творчество имат първоизточника си тук – зародишни ядра, импулси, лежащи във всички прототипи. Великите, гениалните личности, с Духовния си зародиш - донасят прототипите, импулсите, идеите за своите открития, творчество, идеи  - от звездния свят

Това са най-висшите области, до които достига Духът ни след смърт. Човек трябва да донесе в земния живот това, което работи за земния напредък, за земната култура. Цялата човешка култура и развитие, през всички епохи е зависима от Космоса. Тя се сътворява на Земята чрез многобройните земни животи на хората, които се прераждат най-малко два пъти във всяка епоха. Човешкият Дух след смърт се връща в Космоса, за да черпи от него всички елементи, необходими за творчеството и работата в земния свят.

Само, ако човешкия Дух след смърт постоянно се връща във Висшия Духовен свят, той може да пренася духовни импулси за творчество и работа на Земята чрез прераждане във физическо тяло.

Ние черпим огромни енергии, като Граждани на Космоса   за изграждане на бъдещото си земно тяло,  огромни космически   енергии, донесени с духовния зародиш, които поддържат целият ни живот на Земята.

И най-важното – при всяко раждане с всяка личност се донасят духовните творчески импулси, идеите, идеалите за цялата култура на Земята. Така може да се каже, че сме едновременно Граждани, или обитатели на Земята, но и на Космоса в редуващите се животи на Земята и в Духовния свят.

И с това е свързана целият Божествен промисъл и повеля за еволюцията на човечеството и на Земята.

                                               
Доц. д-р Иванка Кирова, к.м.н.

 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivankakirova
Категория: Други
Прочетен: 895569
Постинги: 849
Коментари: 119
Гласове: 621
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031