Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2016 21:09 - СЛУЧКА С РАЗМИШЛЕНИЯ
Автор: blackpredator Категория: Забавление   
Прочетен: 3918 Коментари: 9 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

               Край пазара минавайки, за своето внуче,                купих някакво смешно, пластмасово куче,                надухме го вкъщи, зарадва се внука,                изобщо, подаръка се оказа сполука,                но когато да хвърлим опаковката вече,                от нея изпадна едно етикетче:                "Цена 1 лв. Хлоривинил. ТПК                за надувни изделия- с. Бяла река " .                И както се казва сега, " впечатли ме"                това ТПК с разсмиващо име,                а на следният ден вече въздухът беше                излязъл от кучето и то тъжно лежеше                във детската стая, омекнало цяло,                с опашка провесена и набръчкано тяло.                Разбира се, внучето отново наду го,                но аз вече си мислех за друго, за друго...
               За туй, че се среща не един между нас
               известен и тежък, с важни поза и глас,                който, вникнеш ли в него, произведен е целия                в едно ТПК за надувни изделия.
                                                           
 Валери Петров

                     image



Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. theeconomist - Да,ааааа
11.11.2016 21:35
Странни са физическите процеси в психическото развитие на гербаджият полит ареал:
- от гола вода се превръщат във въздух под налягане....:-))
цитирай
2. blackpredator - е
11.11.2016 22:08
понякога се превръщат в цвик :))
цитирай
3. freeoldmen - Не знам, не знам...
12.11.2016 09:28
Ако генерала си спази обещанието за прием на ноу-хау от Румъния,
не знам дали изпускането на въздух ще бъде достатъчно,
та просто да ги хвърлим на боклука и да ги забравим...както се надяват.
цитирай
4. freeoldmen - http://toross.blog.bg/politika/2016/11/12/mychitelnata-golgota-na-cecka-cacheva-ili-kolko-malka-e-bylg.1489361
12.11.2016 12:42
Торос я довърши, той бил гражданина от "личната изповед" на мамата.

Глей ква красота:

"Цецка Цачева започна речта си спокойно и уравновесено, както приляга на всеки кандидат за високия държавен пост. Признавам си – не очаквах нещо извънредно, предполагах, че ще бъде от стандартните предизборни послания. По едно време нещо в гласа и се пречупи, улових непомерно усилие да запази спокойния тон, но не успя, нещо болезнено я гнетеше и това си личеше от всяка дума. Тогава чух „Заветът на баща ми…” и после „ Иван Цачев – дядо ми…”.

Нещо ме тресна. Изплува споменът за милия ми дядо – Манол Стоянов Джавезов. Преди 9.09.1944 год. имал един голям приятел от близкото ловешко село Драгана."


Та така. Цачева каза, че някакъв гражданин ненадейно я попитал за дедо й.

Оказва се, че Торос всъщност е чул от нея името на дедо, плюс завета на тате, в рамките на обикновена сказка за лапнишараните от ГЕРБ, която несъмнено е произнасяна на всяко събиране от предизборната обиколка.

А мамата проплака "много малко хора от най-близкото ми обкръжение го знаят..."
цитирай
5. saankii - обикновено клетъчно деление...нищо ново и оригинално .. по-здрав,ико!
12.11.2016 14:59
theeconomist написа:
Странни са физическите процеси в психическото развитие на гербаджият полит ареал:
- от гола вода се превръщат във въздух под налягане....:-))

цитирай
6. elinora - Ех,
12.11.2016 16:53
великолепен Валери Петров, светла му памет!

цитирай
7. blackpredator - Олдмен,
12.11.2016 18:28
Торос не лъже, тя спомена името му преди етюда с кърпичката
е, по-нататък знаем капаците на демократичната му сбруя...
аз съм израсъл по същото време
кандитатствал съм в Софийският университет на общо основание с три изпита
рабфака беше протка откъм библиотеката само за комунистическата рода
по това време кандитатсвах в икономическа полиция
имах проблем с баща си - 19 годишен свързочник-"окупатор" в новите земи
при мене мина, щото бившата ми жена беше партизанска дъщеря
но при едни пак син на окупатор и друг внук на кулак не мина
после набарах работа в чужбина, та милицията отпадна, но това е друга тема
но и там таткото-окупатор беше първа сянка

та, да си внучка на много Народен враг и да си първа в рабфака и ЮФ, после в общината и Оня комитет, требе да имаш цървен гръб ала ЦД
Цола Драгойчева, не Цецка Дрангова
те така...
цитирай
8. blackpredator - Ели,
12.11.2016 18:30
elinora написа:
великолепен Валери Петров, светла му памет!

и аз, светло ми присъствие...;)
цитирай
9. zaw12929 - Мажоритарната система ще е в услуга на олигарсите
15.11.2016 16:39
Нека направим мажоритарна система в два тура, да видим какво ще остане от днешните партии. Всичките ще бъдат издухани и парламентът ще се напълни с нови, влиятелни, богати хора, които ще отидат там да защитават своите интереси, а не своите идеологически и политически ангажименти към бъдещите поколения на страната. Това мнение изрази пред БНР конституционалистът проф. Георги Близнашки, който е и бивш служебен премиер. Тази система ще бъде в услуга на новите богати, на тази олигархия, която не желае да живее по правилата на демокрацията. Но това не се разбира. Има обременени хора, които си мислят, че ще дойде техният ред да пишат конституция. Двете основни партии прегърнаха идеята на Слави Трифонов за изборна реформа, т. е. скочиха на вълната на популизма и това може да има дългосрочни последици, предвижда още конституционалистът: "Нека да си поставим за цел да изменим Изборният кодекс в следващите два-три месеца и да се отиде към общи парламентарни избори на основата на тази мажоритарна система в два тура, за да видят какъв е ефектът. Щом като го искат, те ще го получат. Нека да го получат. Много ще съжаляват. Сега е лесно да се правят лековати изявления. След това ще ни предлагат междинни формули за смесена система. Не си вярват в това, което говорят, а искат да са актуални, да влязат в ритъма на обществените отношения, а така голяма политика не се прави. Това е политиканстване, а не държавно отношение към проблемите". Георги Близнашки определи днешната следизборна ситуация като класическа: "Ситуацията е класическа – сериозни размествания на пластовете в обществото, нови политически настроения, резултат от които е новоизбраният президент". Това според Близнашки е резултат от множество натрупани грешки и всеобщо изхабяване: "Защото дори и най-популярните политици омръзват на публиката и ефектът е налице – победа на кандидата на опозицията, която надхвърли всички очаквания. У нас няма необходимото равнище на политическа култура, когато си загубил изборите, да се оттеглиш с достойнство. Вместо това закипяват реваншистки страсти. Загубили сме изборите, настъпва краят на света. Нищо подобно". Големият проблем е, че не знаят за какво да свикат ВНС. Нека да кажат за какво се борят тези хора, да изплюят камъчето, продължи анализа си проф. Близнашки: "Ако искат авторитарен режим, ще го получат. Не може да се свика ВНС, ей така, по принцип. Да будалкаш този народ по такъв безобразен начин". Едно ВНС според бившия служебен премиер ще хвърли страната в драматична и продължителна ситуация, в която ще започнат безсмислени идеологически спорове. Близнашки определи българската конституция като една от най-добрите конституции в Централна и Източна Европа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: blackpredator
Категория: Забавление
Прочетен: 6911961
Постинги: 1449
Коментари: 18253
Гласове: 25297
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031