Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2017 12:42 - Бременност и рак — историята на една победа
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1409 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.08.2017 12:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Когато Даниела неочаквано се почувствала зле, мъжът и бил на поклонническо пътуване в Света Гора Атон. Жената вдигнала висока температура, която с нищо не се сваляла. Това се случило - май 2005 година.

Безпокойството на Даниела се усилило, когато към тези симптоми се добавили, слабост, обилно потене и подути сливици. Когато мъжът и се върнал, спешната биопсия показала рак на лимфните възли.

 

Лечението малко помагало и след неколко месеца Даниела се борела за живота си, с много агрессивна форма на рак, който бил преминал в четвърти стадий. Високата температура не спадала, сливиците отекли и цялото тяло я сърбяло, — спомня си Даниела в интервю за списание Familia Ortodoxă.

 

Към септември Даниела вече не можела да ходи, а поради отеклите сливици, вратът и двойно увеличил обема си. От болки и обилното потена тя не можела да спи. Налагало се да се преоблича многократно, нощем, — разказва тя.

 

Даниела започнала тежък курс на химиотерапия, след който трябвало да последва облъчване. Но скоро тя трабвало да прекрати лечението, понеже организмът престанал да се справя със страничните ефекти. Изследванията бързо отговорили, защо се получава така: Даниела развивала туберкулоза.

 

И вече освен с препаратите за химиотерапия, започнали да тъпчат тялото на жената и с антибиотици, за да се справят с туберкулозата, и за шест седмици и давали девет различни видове антибиотици. После лекарите започнали томография, за да видят, колко силно е повредила болестта, белите дробове на жената.

 

Два живота на границата на смъртта

 

По време на томографията нещо объркало лекаря.  Той неочаквано изключил томографа, но след известно време отново го включил.

 

Тогава Даниела още не знаела, че лекарят спрял апарата, когато видял, че тя е бременна, и продължил изследването, чак след като се посъветвал с мъжа и, Ричард. Затова я облъчили два пъти, — разказва Даниела.

 

Живота, който неочаквано открили в Даниела, го заплашвали едновременно три опасности. Първо, - токсичните химиопрепарати, второ, противотуберкулозните антибиотици, които давали на майката, и в добавка, двете дози рентгеново облъчване, а то, както е известно, води до тежки нарушения в развитието на плода.

И лекарите настоявали за аборт

 

- В онзи момент ние почти не вярвахме, че всичко ще завърши добре, — казва Ричард, — Аз се тревожех за здравето на жената и съвсем не мислех за Бога. И на мен абортът ми изглеждаше най-правилното решение.

 

След томографията само един лекар намерил думи в подкрепа на подтиснатата Даниела, като казал: «Нима мислите, че Бог е изпратил детенцето, за да позволи да умре майка му?» «Вие нямате право да се разпореждате с живота на детето»

 

Даниела и Ричард отишли при духовника си, православния свещеник Йону Попеску, с въпроса: - следва ли, по съвета на лекарите, да направят аборт.

 

- Нямате право да се разпореждате с живота на детето— меко отвърнал свещеникът.

 

Сега и двамата си спомнят, как след тези думи, все едно планина им паднала от плещите, «все едно, Бог им свалил тази тежест и я взел върху себе си». И те се доверили на Бога.

 

След като се успокоили, Даниела и Ричард се върнали към вярата, като към неизменен източник на надежда, сили и твърдост. И ако преди считали, че докторите и лекарствата ще помогнат да се справят с болестта, то сега, след като узнали за детето и получили благословение от своя духовник, двамата решили напълно да се доверят на Бога.

 

Уповавайки на Бога, Даниела решила да прекъсне лечението и повече да не мисли за болестта си. Сега всичките и мисли заемало детенцето.

 

Даниела и Ричард посветили своето неродено дете на Богородица и през цялото време се молили на нея: «Майко Божия, молим те, спаси това детенце. Ние го посвещаваме на Тебе, то е Твое. И нека бъде Твоята воля».

 

Двамата съпрузи молили, да се молят за тях вярващите в окърга. В манастира, където живее братът– монах на Даниела, също много им съчувствали и буквално «засипали» небето с молитви за спасение на майката и детето и за благополучно раждане.

 

Даниела се обърнала към светите Таинства на своята Църква, за да добие сила от тях и да се изцели. Всяка седмица тя се „съборовала“ (група свещеници извършвали над нея специално свещенодействие за оздравяване), често се изповядвала, за да е в мир с Бога, и се стараела колкото може по-често да се причастява със Светите Христови Тайни.

 

Един от гинеколозите продължавал да настоява, Даниела да направи аборт. «Ти не можеш да получиш - всичко и веднага: - и ти да се излекуваш, и бременността да запазиш, и да родиш здраво детенце».

 

Но докторът грешал.

 

Чудото

 

Мъничкият Антоний се появил на света, на 17 януари 2007 г., в деня в памет на преподобния Антоний Велики. И за голямо изумление на лекарите, многобройните анализи показали, че с детенцето всичко е напълно в ред, то било напълно здраво.

 

За тях се молел толкова  народ: монаси, свещеници, миряни, и затова родителите са уверени, че Господ е извършил това чудо, по техните молитви.

 

Още по-силно се изумили докторите, когато открили, че състоянието на Даниела много се подобрило. Рентгенът, направен след раждането, показвал, че туберкулоза вече изобщо няма.

 

Лекарката сравнявала двете рентгенови снимка – едната преди раждането, а другата, след това, – и не можела да повярва, че това са снимки на един и същи човек, който бил толкова болен и неколко месеца изобщо не се бил лекувал с медицински средства.

 

По нататъшните изследвания показали, че по основното забояване на Даниела, - рака, е настъпило възстановяване.

 

- С Даниела се случил истинско чудо, — счита мъжът й, Ричард. – Ние сме уверени, че тя се е изцелила благодарение на нашата вяра в Бога. А случаят беше съвсем безнадежден. И в такива безнадеждни случаи, само с лекарства не може да се мине, а трябва много, много да се молим.

 

Даниела вече няма рак, тя се чувства прекрасно и счита, че не леките изпитания са и били пратени, «всички да видят могъществото на Господа».

 

imageСъпрузите вече винаги «благодарят на  Бога за изпратеното им изпитание» и казват: «то запали в  нашите сърца огъня на любовта към Бога». Те са безкрайно признателни на своя духовник за неговите мъдри думи, защото именно с тях и «започнало  чудото».

 

- Само си представете, какво щеше да стане с нас, ако не беше ни дал тогава отец Йону Попеску, истински благочестив съвет! – казва Ричард. – Най-вероятно, ни Даниела, ни Антоний нямаше да са сега край мене.

 



 

Ричард разказал на LifeSiteNews, че Антоний сега е на шест годинки, и е станал «умно, красиво и послушно момченце», от което «просто извира енергия», и «всички просто го обожават». Даниела, както и преди, се чувства прекрасно в обкържението на обичащото я, семейство, включително дъщерятя Микаела (на 17 год.) и сина Андрей (на 16).

 

Източник: http://www.noabort.net/


 


 

http://3rm.info/publications/33830-beremennost-i-rak-istoriya-odnoy-pobedy.html


 

Превод, Григор Симов



 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28354225
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930