Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2017 21:02 - Ури Avnery - Израелският макрон
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 1039 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Ури Avnery - Израелският макрон

С Джим W. Дийн, главен редактор на 1 май, 2017 г.

image

Емануел Macron

от Ури Avnery , ... с Гуш Шалом , Тел Авив

image

Емануел Macron

Бележка на редактора : Ури ни дава анализ на начина, по който млад, непознат Емануел макрон, с нова партия, дойде от нищото, за да спечели първия кръг във френските избори. Ури е развълнувана, защото той се чувства тя показва на левицата не е мъртъв във Франция. Той използва историята Macron да мечтаят за нещо подобно се случва в Израел, но уви, в ляво е определено надолу за брой там.

Медии в момента се опитват да поддържат високо драма относно кой ще спечели на втория тур, но това е само блъскане. Почти всички други партии изтръпват при мисълта, че Льо Пен печели, така че си губят кандидати обещаха да подкрепят Macron.

От своя страна, Льо Пен вече е изразходил подкрепата си в географските области, тя е била силна. Не мога да я видя получава никакви реализации. Например, тя има няколко гласа в Париж. Така че истинската битка ще се фокусира върху намаляване на сделки, за да получите местата в Народното събрание, което е и причината другите страни са скочили на вагона Macron да запазят съответните си страни жив. Френският президент не може да се произнесе без силни съюзници в парламента, за да получите законодателство му мина.

Най-добрата част от статия Ури в края му е преглед на политическата пустош, която всъщност Израел, където партийните лидери са буквално политически господари военни, се решава кой изпълнява като Кнесет и местни кандидати, и разбира се да реши всички срещи. Партийните лидери също са склонни да заеме цялото време медиите, които обхващат хълбоците им от претенденти покачването на тяхна страна. 

Тази ситуация, против вас, е безкрайно хвалеше като единствената демокрация в Близкия изток. Ние печат статии Ури, защото не корпоративни медии би посмял да печатат нещата, казва той. Той е такъв призна, политически историк на Израел, които също никога не нападат го вече, защото те не искат да му даде по-голямо внимание. Може ли той да живее до 100 ... Джим W. Дийн ]

Бележки на Джим Редактор са crowdfunded единствено чрез PayPal -JimWDean@aol.com

Това включва научни изследвания, необходими екскурзии, наследство телевизия Legacy архивиране и други - Благодаря за помощта

*

image

Ури - старецът на Израел, който видял всичко

- На първо място, публикувано ...   29ти Април 2017 -

image

След бягството на нацистите (снимка Разни файл)

Дълбока въздишка на облекчение, идва направо от сърцето. Когато бях на 10 години, семейството ми бяга от нацистка Германия. Ние бяхме уплашени, че Гестапо е след нас.

Когато се приближи до границата с Франция, страха ни е остър. След това, в нашия влак пресече моста, който разделя Германия от Франция и ние въздъхна дълбоко с облекчение.

Това е почти една и съща въздишка. Франция отново е изпратил съобщение на свободата. Емануел Macron (Emmanuel е име на иврит, което означава "Бог е с нас") спечели първия кръг, а има голяма вероятност, че той ще спечели на втория тур, също.

 

Това не е просто една френска афера - това се отнася за цялото човечество

На първо място, като е пробита заклинание . След гласуването Brexit и избора на Доналд Тръмп, възникна митът, че на тъмно, ултра десни, фашистки или близо-фашистката вълна е задължен да се потопите демократичния свят. Това е постановление на съдбата. Форсмажорни обстоятелства.

Първо Марин Льо Пен. Тогава онзи противен холандец. Тогава Източна Европа десните. Те ще смаже демокрацията навсякъде. Няма за какво да се направи за него.

И тук идва някой, че никой не е чувал за, и разбива магията. Той показа, че достойни хора могат да се съберат и да променят хода на историята. Това е послание от значение не само за Франция, но и за всички. Дори и за нас в Израел.

Все още не е завършен. Вторият кръг е все още пред нас. Гледайки картата на първия кръг, картината Притеснително е достатъчно. Льо Пен е завладял голяма част от Франция, на север и почти всички на изток. Бедствието може все още да се заражда.

image

Марин Льо Пен

Изправени пред тази възможност , почти всички други кандидати са хвърлени застават зад Macron. Това е най-приличен нещо да направя. Особено благородно за конкуриращи се кандидати, които не могат да се очакват да го харесвам.

Единственото изключение е крайно ляво кандидат, Жан-Люк Melenchon, който бе подкрепен от комунистите.За него, Льо Пен и Macron са едни и същи. За хора с памет за историята, това звучи зловещо.

През 1933 г. германските комунисти нападнали социалистите повече, отколкото те нападнат Хитлер. В някои големи стачки, комунистическата "Red фронт", дори си сътрудничи с буреносни войници на Хитлер. Тяхната теория е, че и двете Хитлер и социалистите са капиталистически подставени лица. Също така, те са сигурни, че нелепо Хитлер ще изчезне след няколко месеца на власт, освобождавайки пътя за Световната революция.

Те имаха достатъчно време да се покаят глупостта си, когато те седяха заедно със социалистите в нацистките концентрационни лагери. Френските комунисти от онова време се научили урока. Три години по-късно те формира единен фронт с френските социалисти, и еврейската социалистическа Леон Блум беше избран за министър-председател.

До сега, този урок изглежда е бил забравен. Въпреки това, в този момент, за победата на Macron изглежда доста сигурни. Inshallah, както казват нашите арабски приятели.

Краят на страните

Най-интересният аспект на френски избори , като американския и дори британската референдума, е краят на страните.

В продължение на векове, политически партии доминират публичното пространство. Политическата партия е най-важният компонент от политическия живот. Съмишленици хора създаде политическо асоцииране, публикувани програма, избран за лидер и взеха участие в избори.

Уви, не повече. Телевизия е променило всичко това. TV е много мощен, но и много ограничена, средно. То показва на хората. Всъщност, той показва най-вече глави. Това е най-ефективна, когато се показва една глава говори на зрителя.

Телевизия не показва страни. Тя може да се говори за партии, но не и наистина да ги покажа. Това е още по-лошо е да представи партийните програми. Някой може да ги прочете по телевизията, но това е скучно. Малко зрителите наистина да ги слушат.

Практическата Крайният резултат е, че и в съвременната политика, лидер става все по-важно, и на партията и нейната програма за по-малко и по-малко. Аз не казвам нищо ново, всичко това, което беше казано много пъти преди. Но тази година процесът доминиран от резултатите. В Brexit към резултатите пресече партийни линии. Лейбъристка партия, мощен присъствие за поколения на, изглежда се разпада.

Доналд Тръмп официално представен на Републиканската партия, но нали? Изглежда, че партията му отвръща, хватката си върху него, на практика е враждебно поглъщане. Това беше Тръмп, който е избран, не на партията или несъществуваща програма.

image

Това са извънредни събития . Но френските избори се проведоха в един обикновен, традиционен рамка. Резултатът е, че всички традиционни партии са били унищожени, че всички програми са издухан от вятъра.

Какво се очертава е човек, на практика, ако една партия и без програма, почти без политически опит. Той изглежда добре по телевизията, той звучи добре по телевизията, той беше добър съд за гласове, които основно бяха хвърлени, за да спрете на фашистите. Това е урок не само за Франция, но и за всички демократични страни.

Това е урок за Израел, също. Една много важна.

Вече сме свидетели на началото на този процес. Сега имаме няколко чуждестранни лица, които не са програми, които са придобили фирма опора в Кнесета.

Например, партията на настоящия министър на отбраната, Либерман. Имигрант от Молдова, той създаде "партия", която призова имигранти от Съветския съюз. Страна без вътрешни избори, когато всички кандидати са избрани от лидера и да се промени най-(му) прищявка, без реална програма, само една силна фашистки полъх. Той е единственият му говорител по телевизията. Той започна със силен анти-религиозна съобщение, насочено към "Руски" избиратели, но бавно се превръща наоколо. Никой не се осмелява сред народа си да поставят въпроси.

Много по една и съща ситуация преобладава в "партията" на Ya"ir Lapid. Син на телевизия личност с близо-фашистката възгледи, той е добре изглеждащ, гладко говорещ човек, напълно лишен от идеи, които сега се бият Нетаняху в социологическите проучвания. Не програма, просто една партия, която е негов личен инструмент. Само Той назначава всички кандидати. Той сам се появява по телевизията. Той също започна като анти-религиозна и се обръща.

Вие не може да се постигне мощност в Израел без религиозни партии, освен ако не сте готови - не дай Боже - да си сътрудничи с арабските страни.

Моше Kahlon, бивш Likudnik от северноафрикански произход, напоследък се създаде лична екипировка, няма истинска партия, няма реална програма. Той също се назначава всички кандидати в списъка си. Сега той е министър на финансите.

Партията на труда, който някога е бил един всемогъщ сила, която доминира на политическата сцена в продължение на 44 последователни години - преди държавата е роден и след това - в момента е жалка развалина, който много прилича френския си колега. Нейният лидер Ицхак Херцог, може да се замени с Франсоа Оланд.

И тогава там е върховен господар на телевизия , Бенямин Нетаняху, интелектуално куха, с непрестанно променящия косата цвят, за и против решението за две държави, за и против всичко останало.

*

image

А-ла-Kardashians, "няма публичност, която е лоша реклама"

*

Какво можем да научим от французите?

Не се отчайвайте , когато изглежда, че ние сме на път към катастрофа. За да избяга от фатализъм и в оптимизъм. Оптимизмът и действие.

От нищото нов човек може да се появи. Върху руините на установените партии, една нова политическа сила може да възникне, е негоден за езика на ляво и дясно, говорейки на нов език на мир и социална справедливост.

Хей ти, там! Какво чакаш? Страната ви очаква!

*

Подобни публикации:



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39744340
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031