Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2016 21:46 - Дейвид Камерън - разрушителят
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1146 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Това е исторически провал. Исторически провал с името на Камерън на него. Исторически провал на политическия популизъм. Този популизъм, който маргинализира политическото лидерство в Европа до онова ниско ниво, в което се заложи на ниските страсти, за да се обслужат личните високи политически амбиции. Цената, която ще плати целият свят за този политически провал на лидерството, е Brexit. Камерън заложи политическия идеал на Обединена Европа, зародил се от пепелта на разрухата след Втората световна война като надежда за един по-добър свят, за да спечели последните избори, да остане лидер на партията си и да стане министър-председател на Великобритания, обещавайки този референдум. Нещо повече. Той убедено твърдеше, че е нужен и важен. Заложи всичко в тази своя политическа кампания и по този начин призна, че страхът, ксенофобията, разделението, неинформираността и невежеството като цяло са решаващи и определящи за политическото му бъдеще. И заби шамар на целия свят. Защото кампанията на един от световните политически лидери неочаквано призна, че страхът, ксенофобията, разделението, неинформираността и невежеството са определящи за неговото избиране. По този начин спечели битката и очаквано загуби войната. Камерън сам вдигна залога на маргиналите, което превърна него в маргинал. Сам сложи оръжието в ръцете им, което очаквано го уби. Дали това беше смислен риск? Отговорът е очевиден. Камерън ще остане в историята като разрушител на два съюза – Европейският съюз и съюза на Обединеното Кралство. Днес е първият ден, в който светът, такъв, какъвто го познаваме, вече не е същият. Никой не е готов за това. Нито дори Камерън, който заложи тази бомба в последните дни от предишния си мандат и предизборната си кампания, за да обслужи личните си интереси. Жалък политически хазарт с непосилен залог. “Неестественото и все по-бързо нарастване на слабоумните и умопобъркани социални групи, съчетано с постоянното намаляване на броя на пестеливите, енергични и качествени хора, представлява опасност за нацията и расата, която е невъзможно да бъде преувеличена” – Уинстън Чърчил, 1910 г. Господ да пази Ангела Меркел, последният истински смислен политически лидер в Европа. * Дейвид Камерън обяви, че подава оставка, но ще продължи да изпълнява задълженията си на министър-председател до конгреса на Консерваторите през октомври, когато според него трябва да бъде избран нов лидер и премиер. Този анонс идва, след като Великобритания гласува на референдума в подкрепа на излизането на страната от ЕС.
Ивет Добромирова



Гласувай:
3



1. kolevn38 - Много ми е кеф, но тук, под тази статия, червените свине няма да имат думата - обсъждайте си Великия Евразийски онгъл, мамуни грозни:)
24.06.2016 22:06
Айде метла разни подводни и надводни путкински ибрикчии - да ходят да клечат на първа до фатмака с мустака:)
цитирай
2. getmans1 - Споко Дедо Колев, споко и туй ще им за ...
24.06.2016 23:00
Споко Дедо Колев, споко и туй ще им за урок.
Ако демокрацията Камерънова беше като Путинската тоя гаф нямаше да се случи или на англетата ще им доде акъла или сами ще си берат ... граха, Ей две години са преговорите.
Да не говорим за „Короната“ им!

В деветнайсти век най-пиянските нации в Европско са биле англетата и поляците, справка Т. Харди.
Като изтрезнеят, ще се сетят за интереса, оня прослувутия дето няма приятелства.

Великобитания никога реално няма да напусне „ЕС“ !!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4088100
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031