Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2012 21:16 - ИН ВИНО – ВЕРИТАС? Проф. Столешников А.П.
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 10834 Коментари: 8 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Когато купувате бутилка, макар и най-скъпо вино, независимо какво, във всяко вино,за спиране на ферментацията е добавен"сулфат". Във виното конкретно слагат Sodium_bisulfite, т.е. – е обикновен фотографски фотофиксаж! Влезте в който и да е скъп магазн за вино, вземете най-скъпата бутилка френско или италианско вино, и на нея с дребни букви отзад на етикета ще видите написано «sulfites»...

Значи,ако искате сами да си проявите (фиксирате)лентата от фотоапарата си, можете да го направите и в скъпо френско вино.

Между другото, фотопроявителят "хидрохинон"се използва и за лекуване от малария...

И колко струват в такъв случай всичките тези въображаващи си, че са познавачи- дегустатори на вината? Какво помирисват от чашите с вино? Какво премляскват?Какъв "букет" от аромати, какви дегустатори са, когато немогат да отличат даже обикновения фотографски фиксаж?!... Така че, безполезно е да "нюхате". Сега бирата и почти всички напитки, се прави така: вода от водопровода; капки с дъх на квас, и където е нужно – оцветител. Вече всички химически аромати и цветове са в наличие. Стигна се до там, че даже дъхът на пушено месо или риба се добавя с капкомер. Кой сега на Запад ще ти опушва каквото и да е? Пушените колбаси в САЩ не се опушват (авторът Столешников живее в САЩ от 19 г.). Миризмата се добавя с пипетка...


Гойско пиво

И така, ясно е, че "живо" (нефиксирано)вино не може да се продава в херметически затворени бутилки. То постоянно ферментира и отделя газ. Затова виното трябва предварително да се фиксира,макар и с фотофиксаж. Това се отнася за всички напитки, произвеждани чрез ферментация, като бирата. Това, че във виното и бирата тайно се добавя чист спирт, вече е здраво установена традиция. Затова, да се купи вино или бира, без добавен спирт, е като да се играе на"руска ролетка". И възниква въпросът:не е ли по-добре да си правим виното и бирата, сами, в домашни условия. Макар че виното и бирата не са храна от най-висше ниво, като тревите, но ако ги ферментираме сами, те задоволяват всички изискваня за "жива храна". (бел. прев: за храните очаквайте друга публикация.)

Живо вино или бира не може да купите в херметически затворен съд, даже и да пише, че е "живо пиво". Щом бутилката е затворена херметически, значи съдържанието не е живо, а е фиксирано,ако не с фотофиксаж, то с някакъв друг химикал, например, със същия, много популярен за тази цел, етилов спирт. Да приемем, за опростеност, че ако бирата е над 4 %, а виното над 9 - 11%, това значи,че е добавен етилов спирт. Макар че, при безсъвестност, и 4% алкохол може да е от спирт. Така хората стават аклохолици,без да го съзнават.

Ще напомним, че никога молекулата на етиловия спирт не присъства в натуралния нефиксиран алкохол, в чистия си цялостен вид, и че алкохолът при естественото вино или бира принципно се отличава от алкохола на химическия етилов спирт. "Градусът" в натуралните вино и бира присъства само във вид на отделни активирани фосфорилирани части от молекулата на алкохола, в неразделен комплекс с други фосфорилирани натурални молекули. И в същността си тези фосфорилирани комплекси на отделни части от алкохола са съвсем друго вещество, нямащи никакво отношение към дестилирания алкохол, който е чиста отрова и е извънредно опасен с това, че мимикрира като естествен алкохол!

Естественият алкохол и дестилираният са принципно различни молекули. Кой ви е казал, или само така сте разбрали, че натуралният алкохол и дестилираният са една и съща молекула – етанол(C2H5OH)?http://en.wikipedia.org/wiki/Ethanol

За разлика от натуралния алкохол,дестилираният по същество, за организма е "троянски кон", който поради приликата си с естествените молекули,лесно прониква в организма, а всъщност дестилираният алкохол е отрова. В натуралното вино и бира НЯМА нито нито една цяла молекула алкохол. Там въобще няма чист спирт! ...

В организма на човека няма чисти молекули и на захарта - в кръвта. Или мислите, че според анализите на "кръвната захар",захарта, която се продава в бакалиите,си плува в кръвта? Рафинираната захар е също такъв "троянски кон", като дестилирания спирт, и също е вреден,защото уж е същия, като природниата захар, но не е! Защото прониква в организма като диверсант, с подправени документи и с чужда снимка!

С натуралния алкохол от живото натурално вино не може да станете алкохолик. В Средиземноморието още от древността са пили натурално вино, но не са били алкохолици! В Германия, в средните векове, никой не е станал бирен алкохолик.,защото бирата им е била жива и натурална. Сега се появиха "бирените алкохолици",а всъщност те са си обикновени спиртни алкохолици. Сегашната бира е изцяло фалшива, защото към чешмяната (язовирна) вода, само се добавят- спирт, плюс изкуствен дъх и вкус на бира, за всякакви марки "светло", "тъмно" и "специално" пиво. Наздраве!

...Още веднъж за това, че сега често може да се срещне надпис на бутилките - "ЖИВО". Например "Живо пиво", "живо вино"и т.н. С което се твърди, че уж не е подлагано на пастьоризация или нямало консерванти. Но за да се затвори в бутилка "живото" пиво или вино,трябва да се стерилизира! Иначе ще се надуе съдът или ще спука бутилката! Защото "живото" предполага живи микроорганизми. А микроорганизмите отделят газ в процеса на жизнената си дейност. И ако не отделят газ, значи микроорганизмите са мъртви, и значи съдържанието не е "живо", ако опаковката е херметически затворена! Значи надписът на опаковката е лъжа, а производителят е нагъл измамник.

За да е "жива", бирата трябва да е току що сварена... Как мислите, че някой сега ще произвежда нещо "живо" или прясно за да го предлага в магазините, на гоите. Вие луди ли сте? Ако сами не си го направите, никой няма да ви произвежда нещо "живо". Същото е и със сока който изцеждат още на ябълковите плантации. Отидеш ли там ще изпиеш направо от сокоизтисквачката - жив сок! А на онова, което е в кутиите, още там му е добавен фиксаж за спиране на ферментацията.

Или: искаш ли нещо ЖИВО, прави си го сам. И именно там е великият смисъл! Здравето си можеш да заработиш сам, а да си купиш здраве, не можеш.

Авторът никога не би изпил една бира от кутия! Никога! Не е пил още от когато преди 19години дойде в Америка и още тогава изпроба всичко.

Водата е живот. Лошата вода е - лош живот

Водопроводната вода се обработва с хлор, а в САЩ още и с фтор. Това са т.н. халогени – активни окислители, поради което в природата те се срещат само във вид на съединения.

А понеже халогените са активни окислители,всички те са силно отровни. По отровност се подреждат в следния ред:

Фтор– зелено-жълт газ, много отровен и реакционно-способен.

Хлор– зеленикав газ. Тежък и също много отровен. Има характерна неприятна миризма.

Бром– червено - сивокафява течност. Отровна. Поразява обонятелния нерв. Бързо изпаряващ се, поради което се държи в запоени ампули.

Йод– виолетово-черни кристали. Много лесно се запалва. Отровен.

Хлорът в първата световна война е употребяван като бойно отровно вещество. Затова широко се използва за хлориране водата за хората. В САЩ водата още се и фторира. За брома и йода също се опитват да обосноват уоптребата им в храната. В медицината бромидът на натрия и бромидът на калия употребяват като успокояващи вещества. Затова има упорити и явно небезпочвени слухове, че в армията употребяват тези соли на брома, като усопокояващо средство. Но официално тези слухове се опровергават. От времето на първата световна война бромът, във вид на пбри,също се използва за производство на бойни отровни вещества. Йодът също е много токсичен. На рафтовете на магазините може да се намери йодирана сол. (В България готварската сол се продава, само йодирана,поради загриженост за нашето "здраве")

Положението с качеството на водата е просто. Водопроводната вода в големите градове е само за технически цели. Не е за пиене. Авторът за първи път видя това с очите си, когато купи в Ню Йорк керамични филтри. Те са още по-добри и с това, че дават възможност, не само да се види, но и да се пипне онова, което е разтворено във водопроводната вода. След три месеца керамичните филтри се покриха със слой,от вида на мазута... И ако не си пречиствате сами водата, или не намерите алтернативен източник на вода, то цялата тази мърсотия ще се натрупа в бъбреците ви. При това керамичните филтри не очистват водата от хлора и фтора. Затова авторът ползва стационарен дестилатор от неръждавейка.http://www.durastill.us/products.html

...........

Извадки от книгата

"Чем наполнить организм?"

на Проф. Столешников А.П.

Нью-Йорк 2011 год.


http://zarubezhom.com/stoleshnikov2.htm

Превод: Григор Симов



Тагове:   вино,   живо,   алкохол,   натурално,   бира,   спирт,


Гласувай:
6



1. alchemist - Малко химия.
23.06.2012 22:29
При производството на вино вместо серен двуокис, за удобство се използва калиев метабисулфит в малки количества. И цялото това прибавяне, е с цел да се избегне оцетнокисела ферментация и други ферментации . Т.е. подтискат се бактериите, а дрождите от типа Saccharomyces cerevisiae sp. остават.
Фотографският фиксаж представлява химичното съединение натриев тиосулфат хексахидрат и едва ли се използва в хранителната промишленост.
Йодираната сол представлява смес от натриев хлорид и калиев йодат в минимални количества(милиграми на кг.)
Но тъй като се опакова в прозрачни пакети незащитени от слънчева светлина, йодното съединение се "окислява" от светлинните кванти и по-скоро става нейодирана.
А относно разликата между алкохола и спирта препоръчвам , да се чете повече литература по химия, а по-малко
конспиративни сайтове. Във вино- и пиво производтвото се използва нещо подобно на пастьоризация нагряване(малко е далечно, но айде), но с цел за извличане на екстрактни вещества. Имам впредвид класическата технология на производство, а не печалбарската.
цитирай
2. grigorsimov - Класическата технология явно никъде не се прилага, поне в България
24.06.2012 00:23
А както виждаме от тази публикация, същото е и в САЩ и навсякъде, защото бизнесът (и финансите, и медиите, и културата) в целия свят е монопол на световната юдейска сатанинска мафия.
А авторът на книгата, от която е извадката, е професор по медицина.
А че солта била само малко йодирана, въобще не е вярно, защото има пакети сол, които са толкова йодирани, че примерно аз, не мога и не искам да ги ползвам.
Проблемът е, че йодът е отрова, както и хлора, както и Фторът, и затова се добавят във водата и сплта, а не за нашето здраве, както ни залъгват. Защото ако беше така, щеше да има и нейодирана сол, и нерафинирана захар, и нерафинирано олио. Но няма! А ако се намери нерафинирана (кафява) захар, тя е двойно по-скъпа от рафинираната, противно на всякаква икономическа и призводствена логика.
И другият факт, изнесен от професора, че естественият алкохол и изкуственият спирт са две различни неща, по отношение полезността и ведата за организма, а и за психиката на употребяващите ги, предвид пристрастяването към дестилирания спирт!
цитирай
3. grigorsimov - Същото е и с флуора добавян в пастата за зъби!
24.06.2012 00:26
А флуорът е отпадъчен продукт от работата на ядрените реактори!
цитирай
4. amiayalom - O
24.06.2012 09:35
grigorsimov написа:
А флуорът е отпадъчен продукт от работата на ядрените реактори!

Ама кой те излъга? Не се излагай да пишеш такива глупости!
цитирай
5. apostapostoloff - Мъж, който не пие в България, се смята
24.06.2012 10:32
или за луд, или за обратен. Затова се видях принуден да пия и през всичките тези години да дрънкам глупости за "букета" на виното, за купаж, аромат и пр. А през цялото време си мислех, че ВСИЧКИ вина имат отвратителен вкус. Още по- гаден е вкусът на концентратите (най- вече на скъпите коняци). Бирата пък горчи, та се не трае! Ама... живот, ко да прайш?...
цитирай
6. nikikm - Флуорът,
24.06.2012 16:07
не беше ли отпадък от алуминиевата индустрия? И това фтор,го чувам за първи път,да не е флуор?
цитирай
7. kostadin - Още по Татовото време в софииският ...
24.06.2012 17:06
Още по Татовото време в софииският завод за алкохол влизаха само цистерни със спирт ,а нефтохим се грижеше за суровините даващи различни аромати.
Много се съмнявам ,че купеният алкохол има следи от плодове
цитирай
8. balgarski7vinarki - To4no taka
24.06.2012 20:03
Iluziata.A moje bi ve4e i kvantovo vino?
A po temata -prigotvjane na produkti v domashni uslovia- da, moje- za okolo 200 Eu 4ovek moje da si kupi-Brotbackautomat- avtomat-pekarna za hljab, Yogurtmacher- ua kiselo mljako, Fleischwolf- mesomela4ka i za kolbasi i za ku4karite- za evtina dobra hrana, pa4a za ljubimzite,i Einkochautomat- ljutenizi, marmeladi i dr. Ako vi interesuva- Neckermann on line.
I stiga da ima naglasata da si pravi hrana po takqv na4in- moje da izbegne pone malko ot himiata.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28312300
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031