Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2016 00:34 - Радев: Срещу нас е целият политически ДжурасикПарк
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 989 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 09.11.2016 00:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"Вотът за промяна постави в ступор властта. В последната седмица от кампанията говорителите на статуквото се опитват да изтупат брашнения чувал на антикомунизма, да издигнат отново старите барикади, да ни разделят и върнат там, откъдето започна мъчителният преход", коментира в профила си във Фейсбук кандидат-президентът, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, Румен Радев.
 "Партиите живеят от партизанщина. За целта по екраните дефилират нови и позабравени проповедници на ужаса, срещу нас е мобилизиран целият 
#ДжурасикПарк на българската политика. Но дилърите на страха няма да успеят. Те само сплотяват енергията на промяната. 

Вярвам, че на 13-ти ноември всички хора на добрата воля ще изпратят в миналото старите бесове и ще отгърнем нова страница: тази на достойна, суверенна, европейска България. Затова нека останем мобилизирани. Решаващият вот предстои!

Bulgarian National TelevisionBulgaria ON AIRbTV НовинитеNOVABulgarian News Agency /BTA/ - English ServiceKanal 3BITelevisionFocusNewsNews.bgBgNewsDnes.dir.bg

#РуменРадев", гласи посланието на Румен Радев.

Дейвид Уилмот, бивше военно аташе на САЩ: Румен Радев е идеалният кандидат за президентския пост  

image

 

"Познавам Румен Радев от 2007 г. За първи път го срещнах, когато бях Военно аташе на САЩ в България. Той беше командир на базата в Граф Игнатиево и вече бригаден генерал. Радев веднага ме впечатли като интелигентен, компетентен и надарен с харизма и силни лидерски качества човек. Най-забележителното у него беше любовта му към страната му, желанието му да подобри състоянието на българските ВВС и да подсигури способността им да защитават българските граждани. През четирите години, в които работихме заедно, успях да опозная Румен Радев и да се убедя в ръководните му умения.  През цялото време той продължаваше упорито да работи за модернизацията на българските въоръжени сили и да подкрепя мъжете и жените, които са посветили живота си, за да защитават България.

Като изключително лоялен към страната си, посветен на каузата да подобри състоянието на българските въоръжени сили, честен и открит човек, Румен Радев е идеалният кандидат за поста на президент на Република България.

I’ve known Rumen Radev since 2007. I first met him when I was the US Defense Attachй to Bulgaria, he was the Graf Ignetivo Base Commander and already a Brigadier General.  He immediately struck me as intelligent, competent and blessed with charisma and strong leadership traits, but most striking was his love of country, dedication to improve his Air Force and ensure it had capability to defend its citizens.  For four years, I worked closely with General Radev, getting to know him and witnessing his leadership skills as he continued to 


http://glasove.com/categories/intervyuta/news/bivsheto-voennoto-atashe-na-sasht-dejvid-uilmot




Гласувай:
2



1. reader - Местан: Трябва да спрем Радев и Русия на всяка цена. Всички да гласуват за Цачева
09.11.2016 00:51
http://bultimes/mestan-tryabva-da-sprem-radev-i-rusiya-na-vsyaka-tsena-vsichki-da-glasuvat-za-tsacheva/
Изборът на Президент е избор на държавническа визия за развитието на страната. Вместо това, президентският вот беше тотално подменен и партизиран. Сведе се до елементарен механизъм на премерване на партийни мускули за предстоящи парламентарни избори.

Отчаяните опити на Трайчо Трайков да постави в центъра на дебатите стратегическия избор на България в условия на тази тежка геополитическа криза да отстои евро-атлантическия път на развитие, се оказаха недостатъчни. И понеже се знаеше, че не той, а Цецка Цачева ще отиде в крайна сметка на балотаж, точно тя трябваше да построи своята кампания върху този най-важен критерий за десноцентристки кандидат – демократ. Това, че не го направи, е нейна и на ГЕРБ стратегическа грешка за първия тур.

През оставащите до балотажа дни тази грешка трябва да бъде коригирана. Това е единственият шанс, макар и със закъснение, да се постигне консолидация на разпилените десноцентристки избиратели около нейната кандидатура. Става въпрос за консолидация на всички български граждани, за които ценността евро-атлантизъм стои по-високо от партиите.Рискът България да се отклони от своя стратегически път и да се върне в орбитата на сивата зона на евразийските интереси, е огромен. Ние предупредихме за този риск още преди първия тур.

Резултатът на Радев не е случаен. Той е функция от месеци назад добре подготвяна стратегия с участието на външен геополитически фактор. Стартът на все още неоповестения проект Радев бе даден на конгреса на „Единна Русия“ в Москва. Днес идва доказателството, красноречиво илюстрирано в руска медия: „В България поведе приятел на Русия“.

От тази гледна точка, победа на Радев ще означава фатален руски геополитически пробив в зоната на НАТО и ЕС.В този смисъл, не беше случайно предупреждението на европейски специални служби, че руската хибридна война с особена целенасоченост се води в пет европейски държави, сред които
цитирай
2. reader - В този смисъл, не беше случайно п...
09.11.2016 00:51
В този смисъл, не беше случайно предупреждението на европейски специални служби, че руската хибридна война с особена целенасоченост се води в пет европейски държави, сред които и България.

Българският им инструмент е с особен камуфлаж – военната униформа на уж натовски генерал и партии, членки на ПЕС и АЛДЕ (ДПС), с „Атака“ в притурка.Преодоляването на тази опасност е отговорност на всеки български демократ. Вярвам, че не всичко е загубено. Това предизвикателство стои по-високо от отношението ни към Бойко Борисов и ГЕРБ и Цецка Цачева.

Тук искам да поздравя г-н Трайчо Трайков, който още в нощта след изборите преодоля емоциите и заяви, че десните не могат да подкрепят ляв кандидат. За съжаление, не всички десни лидери са на висотата на своя кандидат за Президент г-н Трайчо Трайков.

Очаквам да преосмислят позицията си и от пасивното „не подкрепяме ляв кандидат“ да призоват към активно гражданско действие за подкрепа на единствено възможния кандидат – г-жа Цецка Цачева. Само така евро-атлантизмът ще бъде препотвърден като макрорамката, в която да се развива демократичният процес в страната.

Победа на г-жа Цецка Цачева на президентските избори с подкрепа на всички български граждани – демократи, ще бъде, макар и частична, компенсация и за още една стратегическа грешка на ГЕРБ – безпринципната управленска коалиция с участието на крайни националисти – нацисти.

Уважаеми демократи,
България е застрашена от две глобални опасности – брутален ляв популизъм, първо, и, второ, още по-опасния, краен, нацистки популизъм, който придобива застрашителни размери.

На този фон абсолютно вторичен, според мен, даже незначителен е въпросът ще подаде или не оставка Бойко Борисов; ще има или не предсрочни парламентарни избори. Залогът на този вот не е властта на Бойко Борисов, а бъдещето на България.
цитирай
3. reader - и, второ, още по-опасния, краен, нацистки популизъм, който придобива застрашителни размери.
09.11.2016 00:53
Победа на г-жа Цецка Цачева на президентските избори с подкрепа на всички български граждани – демократи, ще бъде, макар и частична, компенсация и за още една стратегическа грешка на ГЕРБ – безпринципната управленска коалиция с участието на крайни националисти – нацисти.

Уважаеми демократи,
България е застрашена от две глобални опасности – брутален ляв популизъм, първо, и, второ, още по-опасния, краен, нацистки популизъм, който придобива застрашителни размери.

На този фон абсолютно вторичен, според мен, даже незначителен е въпросът ще подаде или не оставка Бойко Борисов; ще има или не предсрочни парламентарни избори. Залогът на този вот не е властта на Бойко Борисов, а бъдещето на България.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4087037
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930