Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2019 07:49 - Хипноизлагация ( опит за преразказ на виц)
Автор: rygit Категория: Изкуство   
Прочетен: 819 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Хипноизлагация (опит за художествен преразказ на виц)

Мастит хипнотерапевт се готви да проведе групово мероприятие. Залата едва ли не се пука по шевовете. Той сочи големия екран зад себе си, обяснявайки, как ще хипнотизира всички. Съответно никой няма да помни нищо, но въпреки това всички ще изпълняват дословно. При това не само смисъла на изречената от него дума, но и това което той си мисли и чувства в момента. Всичко случващо се в залата ще се заснема от дванадесет  камери. А след като той изведе присъстващите от хипнотранса събитието ще бъде прожектирано, за да няма скрито покрито. Обяснява още, че поради големия брой хората в залата и крайната индивидуалност на всеки от присъстващите ще се наложи всяка една команда да бъде оставена в изпълнение поне три минути. Налагало се за да не се претоварва психиката на по-лабилните.
Докато терапевта – гуро обяснява всичко това младата му асистентка във феерично предизвикателен тоалет с грациозни движения запалва в дъното на сцената четиридесет и четири ароматни свещи. Всичко е в пълна хармония и синхрон. Той приключва с увода и разясненията, а тя с последната свещ. След което със стъпка на газела застава до него.

Следват аплодисменти.

Плъзва лека релаксираща музика.

Светлината в залата е обрана до мек сумрак.

Мероприятието започва.

Гурото прави вълнообразни движения с ръце допълвайки ги с тихи шиптящи издишвания. Първо приспива асистентката, която въпреки неестествено килнатата на една страна глава и леките поклащания на торса си - остава права. Публиката ахва в захлас. Чуват се разпокъсани опити за ръкопляскане, но факира поглежда към залата. Вдига показалец пред устните си – и с властен жест моли за тишина. След което прави още няколко помахвания, едно подухване през тръбообразен отвор свит от пръстите на дясната му ръка и лекичко изсвистява с уста. Ефекта е почти мигновен. Видно е как главите на хората от публиката започват да се килват едни насам, други натам, трети назад или напред.

Залата потъва в мистична тишина.

Гурото се обръща към асистентката свежда глава към пода. После рязко на висок глас произнася: „Усмивка” - момичето ведро се усмихва на публиката. Терапевта се обръща към публиката прави лек поклон с глава и казва: „Смях”. Клюмналите глави на присъстващите се изправят и всички в залата прихват да се смеят. И така три четири минути. След което гурото вдига ръце. Щраква с пръсти. Помахва около минутка и всичко отново потъва в тишина. Той се усмихва на камерите и ясно и в делови тон отсича:

„Това бе демонстрацията на манипулация с глас. Сега ще ви демонстрирам каква е силата на хипнозата дори само с мисъл и емоция.”

Подхожда с наведена към пода глава към асистентката и с равен императивен тон казва: „Песничка - детска” След което вдига глава. Впива поглед в нея, а тя започва да припява:

„Тихо се сипе първия сняг. Галено щипе бузките пак. Де е на двора старият пън Снежко затрупа всичко на вън!”.

По този начин и в този порядък  асистентката преповтаря няколко пъти куплетите. След като изтичат трите минутки терапевта я прекъсва. Обръща се към публиката и отново на висок глас казва: „Песен на Слави Трифонов” След което присвива властно очи, заглеждайки се в средните редове. Буквално след секунда всички в залата запяват като един: „Едно Ферари с цвят червен, едно за теб едно за мен! Това му трябва на човека!”

Както е обяснил в началото гурото оставя публиката четири пет минути да си попее. След което вдига високо ръце. Жестът придружен със леко изсвирване с уста - това прекъсва изпълнението. А той почти веднага изрича думата „Танц” отново вторачвайки се в точка някъде насред редовете. Залата започва да играе патешкия танц. Отново четири пет минутки всички са в патешка еуфория.

Факира вдига ръце. Плясва тихо с длани отново, леко изсвирва с уста и след по-малко от минута в залата отново всичко потъва в сънено мистичната си тишина. Гурото се обръща към асистентката и отново произнася думата: „Танц” Поглежда право към хипнотизираното момиче. А то почти на секундата без какъвто и да е музикален съпровод започва да кърши снага в конския тръст на Ганг Ганг Стайил, повтаряйки дословно репликата.

Гурото е много горд от себе си и демонстративно се усмихва на камерите. В този момент обаче асистентката се спъва. Полита към него. Терапевта е шокиран, че е загубил контрол над ситуацията. Протяга се напред за да спре връхлитащата отгоре му девойка, но ръцете му залепват точно на гърдите и. А тя нали е под хипноза и със зле функционираща координация и може би и от набраната инерция идва доста тежка дори за мъж като терапевта. Двамата падат на земята. Фееричния тоалет тук-таме се позапрята и част от прелестите на асистентката се разсипват върху лицето на Гурото. Той се опитва да се отдръпне от тръскаща се пред очите му свежа плът, но си удря главата в пода и звучно изругава: „Ах да го е*а”. В този така конфузен миг, чувайки собствения си гласа да проехтява в залата се сеща, че има прикачен микрофон и вторачено поглежда към онази точка насред редовете в публиката!

Иии…

    


Тагове:   rygit,   хипноизлагация,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rygit
Категория: Изкуство
Прочетен: 133677
Постинги: 104
Коментари: 47
Гласове: 95
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031