Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2018 10:51 - Таблица за оцеляване на това какво да правиш, ако си бил заловен
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 492 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Таблица за оцеляване на това какво да правиш, ако си бил заловен

06/16/2018 / От Керол Андерсън

image   https://www.newstarget.com/2018-06-16-a-survivalists-tip-sheet-on-what-to-do-if-youve-been-captured.html

Светът става по-луд от минутата. Истории за отвличания, вземане на заложници, масови престрелки и други подобни са почти винаги в новините.

Въпреки че има органи, които могат да помагат на жертвите, винаги ще има малък шанс, че помощта няма да дойде. Ето защо експертите съветват хората да знаят как да спасят себе си, когато са заловени.

Взимането на воля срещу него може да се дължи на:

  • Опит за получаване на пари за откуп.
  • Политическо изявление.
  • Опит за поглъщане след падането на обществото.
  • Репресиите на правителството.
  • Организиран начин да свалите група хора.
  • Лична неуважение срещу жертвата.

В случай на действително отвличане, важно е да запомните тези четири неща, за да оцелеете: Опитайте се да останете живи; помогнете на други похитители да останат живи; опитайте се да избягате, когато е възможно; и да получите възможно най-много информация. Важно е да запомните, че целта е да избягате , а не да свалите групата. (Свързани:  Как да забележите социопат - 10 червени знамена, които могат да ви предпазят от това, че сте били пометени под влияние на харизматична работа с орех .)

Докато се провеждат, следните съвети са жизненоважни за осигуряване на оцеляването.

  1. Не се паникьосвайте -  това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, но състава е от съществено значение по време на тези ситуации. Поддържането на ума си без отрицателни мисли е важно да се определят следващите стъпки. Не се оплаквайте; по-скоро, попитайте похитителите за логически искания, които са от полза за подобряване на вашето състояние. Също така е от жизненоважно значение да се държи под контрол, особено ако има други похитители, да се работи добре като екип.
  2. Останете положителни -  Преживяването на първите 30 минути след като отвличането е самоцел в себе си. Така че всеки път, когато преживявате разпит, празнувайте. Намерете неща, за които да се радвате въпреки ситуацията; това може да ви помогне да запазите здравия разум.
  3. Съберете информация -  докато сте задържани като заложници, намерете начини да научите повече за похитителите. Военните използват метода SALUTE, който означава Size  (броят на похитителите); Дейност   (техния модел на дейност); Местоположение  (къде точно се е случило нещо); Единица (самоличността на групата); Време (когато се е случило конкретно събитие); и оборудване  (това, което вашите похитители носеха, носеха, комуникираха, живееха, шофираха и т.н.)
  4. Поддържайте комуникацията с другите жертви -  Независимо дали вие и другите отвлечени се срещате лично или приемате бележки, не забравяйте да общувате редовно. Намерете начини за непрекъснато изпращане на съобщения и внимавайте да не бъдат откривани от похитителите.
  5. Дайте конкретни работни места на всички отвлечени -  Ефективен начин за събиране на информация е възлагането на задължения на всеки отвлечен. Като се съсредоточи върху ролите си, е по-лесно да получите информация, която може да помогне на групата да намери начини да избяга.
  6. Споделяне на интелигентност -  Каквато и да е информация, която има някой, тя трябва да бъде споделена в групата. Това ще ви помогне да създадете по-голяма картина на това, което всъщност се случва.
  7. Оставете улики -  Някои похитители предпочитат да бъдат в движение, така че властите ще имат трудно да ги проследят. В този случай оставяйте фини улики. Независимо дали става дума за оставяне на отпечатъци или белези по който и да е артикул, важно е да оставим спасителите - или други хора - да знаят, че следят правилния път.
  8. Създаване на рутина -  След рутина ще ви накара да почувствате, че имате ситуацията под контрол.
  9. Изграждане на отношения с похитителите -  Опитайте се да не се откроявате и по някакъв начин да спечелите благоволението на похитителите. Чрез създаването на рапорт ще бъде по-лесно да се събере информация и да се потърсят малки услуги, които могат да помогнат за подобряване на вашата ситуация. Постигането на добрата им страна ще ви помогне да останете живи.
  10. Разпознаване на психологическите последици -  Бъдете много предпазливи за възможните психически ефекти на отвличането.
  11. Избягвайте пътя на спасителите -  След като видите или чуете, че се извършва опит за спасяване, НЕ ОПИТВАЙТЕ И НЕ ПОМОГНЕТЕ спасителите. По-важното е, че не стойте настрани. Има случаи, когато спасителите не знаят за заложници, затова опитайте да знаете, че не сте един с лошите момчета.
  12. Опитайте се да избягате -  Ако смятате, че няма спасение, планирайте и изпълнете бягство.

 

Спонсорирано решение от лабораториите на CWC: Този тест за тежки метали ви позволява да тествате почти всичко за 20+ тежки метали и хранителни минерали, включително олово, живак, арсен, кадмий, алуминий и др. Можете да тествате собствената си коса, витамини, вода, градинска почва, суперхрани, козина, напитки и други проби (без кръв или урина). ISO акредитирана лаборатория, използваща ICP-MS (масспектър) анализ с части на милиард чувствителност. Научете повече тук .

Беър Грилс, експертен оцелял, веднъж каза: "Трябва да приемете манталитет на оцеляване. Бъдете бдителни за признаците, че вашият отвличач планира да ви убие. "Този вид манталитет е това, което ще ви държи живи.

Намерете още съвети, които ще ви помогнат да оцелеете в опасни ситуации в  Survival.news .

Суците включват:

GrayWolfSurvival.com

GQ-Magazine.co.uk




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 40021171
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31043
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930